dec
13

23 december Kerstontbijt!

dec
11

Sneeuw, sneeuw, sneeuw…

Ja ja, kijk maar eens naar buiten en zie die sneeuwvlokjes vallen. Wat een heerlijkheid…;-) Wees maar blij dat je zo een lekkere binnensport als zwemmen doet. Je moet er niet aan denken met dit weer achter een bal aan te moeten rennen…

De trainingen gaan vanavond gewoon door (tenzij er in de komende uren zoveel sneeuw valt dat het zwembad niet meer te bereiken is… kijk voordat je weggaat nog even op de site). Het water heeft een heerlijke temperatuur.

Het is uiteraard aan alle zwemmers en ouders om zelf te beslissen of je wilt komen. Het kan best gevaarlijk worden op de weg, dus als je van buiten OBL komt, is het wellicht beter om vanavond over te slaan. Als je met de fiets komt kijk dan ook uit, het kan her en der glad zijn. Beste kom je lopend; trek een paar lekkere dikke UGGHS aan.

Veel sneeuwplezier.

dec
03

ZOB66 nosing & tasting

Dat ZOB-ers op meerdere natte fronten actief zijn, bleek maar weer eens op donderdag 16 november tijdens de 1e ZOB66 nosing & tasting. Dit evenement vond plaats op zolder van het voormalige kantongerecht van Oud-Beijerland (en wie nou niet waar dat is?).

Een aantal trimzwemmers uit baan 3 zijn een aantal jaren geleden naar Schotland geweest voor een rondreis lang de Lochs en de whisky clans. Zij wilden deze ervaring graag met ons delen. Er werd uitleg geven over onder andere het stoken van Schotse nationale drank, de vier smaakkwadranten, waarom een pipet gebruikt wordt en nog een aantal andere wetenswaardigheden. Uiteraard kon er ook geproefd worden. En de lekkere hapjes die erbij geserveerd werden, maakten het geheel af. 

John en Paul hebben hun verhaal met enthousiasme verteld en voor een geslaagde aankleding van de avond gezorgd. 

nov
27

De regio clubmeet

2 x goud voor Luna & brons voor Lucas plus een clubrecord voor de 4×50 wisselslag meisjes tijdens de regio clubmeet.

Lees hier de eindstand

Afgelopen zaterdag (25-11) hebben de jongste ZOBbertjes deelgenomen aan de Regio Clubmeet in Dordrecht. De wedstrijd begon met een officiële opkomst van de deelnemende teams in het thema ‘sprookjes’. Uitgedost met de draak in de handen trok ons team ten strijden.

De wedstrijd startte met de 4×50 vrijeslag mix; Lucas, Bente, Esther & Tavi begonnen gelijk lekker en zwommen maar liefst 11 seconde sneller dan de inschrijftijd en eindigde daarmee op een 5de plaats. De toon was gezet en de individuele afstanden konden beginnen.

Op de individuele afstanden werden er niet alleen mooie PR’s gescoord maar werden er ook nog medailles behaald. Lucas en Luna wisten een medaille in de wacht te slepen. Lucas zwom niet alleen een pr van 2 seconde op de 50 school maar mocht ook nog eens brons in ontvangst nemen. Luna mocht zelfs twee medailles mee naar huis nemen, zowel op de 50 rug als de 50 vrij tikte ze als eerste aan en dit leverde haar dan ook twee keer goud op, de eindtijd op beide afstanden was overigens goed voor een persoonlijk record.  

Hoogtepunten op de individuele afstanden waren de 7de plek van Duco op de 50 school als 7 jarige tussen de 8 en 9 jarige. Luuk die een pr zwom van 13 seconden op de 100 vrij en Lucièn  die zichzelf met 5 seconde verbeterde op diezelfde afstand. Rick werd zowel op de 50 school als de 100 wissel vijfde, op de 100 wissel zwom ook nog eens mooi twee seconde van zijn tijd af.  Duco zwom ook nog een pr van drie seconde op de 50 vrij en Thomas verbeterde zichzelf met 2 seconde op de 50 vlinder.

Na de individuele afstanden stonden er nog twee stwas weer tijd voor twee estafettes. Zowel de meisjes als de jongens zwommen de 4×50 wissel. Het meisjesteam bestond uit: Luna, Merel, Judith & Bente en zij zwommen naar een 6de plaats in een tijd van 3.10.83. Deze tijd betekent een verbetering van het clubrecord, meisjes onder de 10 jaar, met maar liefst 13(!!) seconde.

De jongens; Tavi, Roan, Thomas & Rick zwommen naar een vierde plaats in een tijd van 3.02.83, wat een verbetering was van 7 seconde ten opzichte van de inschrijftijd.

De regio clubmeet is niet alleen een individuele wedstrijd waar medailles gewonnen kunnen worden, ook wordt er een klassement bijgehouden per vereniging. Helaas wist ZOB hier niet in de prijzen te vallen, maar met een zevende plek mogen de zwemmers meer dan tevreden zijn, ZOB wist immers nog nooit zo hoog te eindigen.

Niet alleen de zwemmers mogen zichzelf een schouderklopje geven, maar ook de ouders die geholpen hebben bij het knutselen. Vanuit de organisatie kwam nog een bericht binnen met een bedankje aan Esther voor het speakeren!

Esther bedankt, niet alleen namens de organisatie maar ook namens ZOB!!

nov
21

Bestuurslid gezocht

ZOB’66 is een groeiende en succesvolle zwemvereniging in Oud-Beijerland. We hebben ambitie en plezier hoog in het vaandel. Om verder te kunnen groeien en verder te professionaliseren zijn we op zoek naar een nieuw bestuurslid (m/v). We zijn met name op zoek naar iemand die (grote) affiniteit heeft met het (wedstrijd) zwemmen, die het leuk vindt om verder mee te bouwen aan ZOB’66, hands-on-mentaliteit heeft, beschikt over een breed netwerk in de zwemwereld en een aantoonbare werkervaring heeft in soort gelijke functies.

Herkent u zich niet helemaal in bovenstaande beschrijving maar beschikt u wel over een gezonde dosis humor, energie en de wens om gewaardeerd te worden door vele zwemmers dan vragen we u met klem om toch te reageren 😉

We bieden een gezellige, ambitieuze zwemclub vol met dankbare zwemmers, en diverse verwaarloosbare emolumenten.

Mail: info@zob66.nl

Het bestuur

nov
20

Regiokampioenschappen 2

Na het succes van vorige weekend hebben de ZOBbers zichzelf dit weekend helemaal overtroffen met 2 medailles, 1 clubrecord en maar liefst 36 PR’s. 

Zowel Wendy als Roos mochten dit weekend met een stuk ere metaal naar huis; Wendy werd derde op de 200m rug en Roos werd tweede op de 50 meter school.

Daarnaast zwom Wendy ook nog een club record op de 400 wissel (5.28.53)

Christiaan zwom de beste verbetering op 200 vrije slag (15 sec!), Pim zwom een prima PR op 50 vlinderslag, Rebecca en Thijs verbeterde zichzelf 2x dit weekend (resp. 50 school/100 vlinder en 100 rug/50 vlinder). Mart verbeterde zichzelf 3x dit weekend op de 100 vrij, 50 vlinder en bijna 9 sec op de 200 vlinder wat hem een prachtige 7de plek opleverde en ook Lotte heeft 3 van haar tijden nog strakker neergezet (50 school, 100 school en 100 vlinder). 

Jet, Emi en Daan wisten zichzelf op 4 afstanden te verbeteren 
– Jet: 400 vrij, 200 rug (dik 3 seconden!!), 100 school en 400 wissel
– Emi: 200 rug, 50 school, 100 school (2 dikke seconden!) & 200 school
– Daan: (op al zijn afstanden) 100 vrij (1.5 seconde!), 100 rug, 50 vlinder en 200 vlinder

Bijzonder was het optreden van Jesse die net als Daan op al zijn afstanden een PR zwom (100 vrij (3 sec), 200 vrij (8 sec), 50 rug, 100 rug en 50 vlinder). 5 dikke PR’s dus… knap gedaan Jesse!

Als hekkensluiter dit weekend staat Roos met 6 PR’s op 400 vrij, 200 rug, 50 school, 100 school, 200 school (dik 6 seconden!) en 100 vlinder. Met de 50 school zette ze haar njjk limiet nog strakker op 35.15.

Met 25 top 10 notaties(1x2de, 1x3de, 1x4de, 3x5de, 3x6de, 2x7de, 6x8ste, 2x9de en 6x10de)  kunnen we ook nog zeggen dat ZOB als team buitengewoon goed gepresteerd heeft. 

Proficiat allemaal!

nov
17

Regiokampioenschappen 1

ZOB ging met een aardige afvaardiging naar Den Haag voor het eerste weekend van de regiokampioenschappen. Alle zwemmers haalden of individuele pr’s en 2 estafette teams zetten een clubrecord. Het team van Daphne (rug), Emi (school), Lotte (vlinder) en Jet (vrij) verbraken het 7 jaar oude record op de 4x 50 wissel. Tristan (rug), Roos (school), Mart (vlinder) en Wendy (vrij) braken het clubrecord op de 4x 100 wissel met de scherpe tijd van 4.35,32.

Verder waren er individuele pr’s Mart en Boaz op de 200 school. Jet 200 vlinder. Jesse, Christiaan, Mart, Boaz, Pim en Ian op de 50 vrij. Daphne, Jet en Roos op de 100 rug. Roos en Rebecca op de 50 vlinder. Mart op 200 rug. Lotte en Jet op de 200 wisselslag. Mart op de 50 school. Daphne, Emi en Roos op de 50 rug. Thijs, Christiaan, Sven, Mart en Pim op de 100 vlinder. Emi en Roos op de 200 vrij. 

 

 

Al met al was het een top weekend. Bij deze wensen we alle toppers ook het tweede weekend in Dordrecht weer héél veel succes!

nov
02

Nieuw talenten wedstrijd

Ieder seizoen organiseert ZOB’66 twee keer een wedstrijd voor de beginnende/jongere zwemmers. Het doel van deze wedstrijd is om de zwemmers kennis te laten maken met het zwemmen van wedstrijden en de procedure tijdens zo’n wedstrijd. Op dinsdag 31 oktober was het zover, deel 1 van het seizoen 2017-2018 werd gezwommen.

Bij deze wedstrijd wordt er onderscheid gemaakt tussen de wedstrijdzwemmers en minioren. De wedstrijdzwemmers zwemmen al vaker wedstrijden en voor de minioren daarentegen is dit één van hun eerste wedstrijden, zo niet de eerste wedstrijd.

De wedstrijdzwemmers zwommen de 50m vrij, 50m school & 50m rug. De minioren zwommen de 50m vrij, 50m school & 25m rug. De zwemmers kunnen op twee manieren medailles verdienen; of ze zwemmen het snelste over de drie afstanden bij elkaar opgeteld, of ze zwemmen de grootste tijdsverbetering bij elkaar ten opzichte van hun persoonlijk record (pr) of ten opzichte van de vorige nieuw talent wedstrijd in het geval van de minioren.

Quinty Kersten was het snelste meisjes bij de wedstrijdzwemsters uit het jaar 2005 – 2007, op de voet gevolgd door: Anna Melissant en Désila Alla.

Judith Keijzer legde de drie afstanden als snelste af in de leeftijdscategorie 2008 – 2009. Luna Schipper werd tweede en Merel Toonen legde beslag op het brons.

Bij de jongens geboren in 2007 of 2006 mocht Rick Boender het goud in ontvangst nemen en was het zilver voor Thomas Klaassen en het brons voor Stijn Gulden.

De snelste jongen in de leeftijdscategorie 2008 – 2010 en de winnaar van het goud was Lucas Bongers. In deze leeftijdscategorie ging Duco de Gelder met het zilver naar huis en Daniel Klaassen mocht het brons in ontvangst nemen.

Bij de minioren uit het jaar 2006 of 2007, was het goud voor Chava Reedijk, zilver was er voor Faith Burger en Amy van Oostrum zwom naar het brons.

In de leeftijdscategorie 2008 – 2010 was Alieke Vos de snelste, gevolgd door Sophie Rijnsburger en daarachter snelde Mirte Bongers naar het brons.

Bij de jongens was het goud voor Joshua Tanga en het zilver voor Christiaan van Schie.

Zoals gezegd gaat het bij de nieuw talent wedstrijd niet alleen om wie het snelste is, maar er iw ook een medaille te winnen voor de grootste tijdsverbetering (over drie afstanden). Bij de wedstrijdzwemmers was hier bij het goud voor: Bente Bekkens & Lucien Scheerhoorn. Het zilver was er voor: Anna Melissant & Lucas Bongers en Brons was er voor: Esther Keijzer & Rick Boender.

Bij de minioren werd de grootste tijdsverbetering bij elkaar gezwommen door: Chava Reedijk & Joshua Tanga, het zilver was voor er voor Pascale Sanders & Christiaan van Schie en Mirte Bongers mocht nog een keertje brons in ontvangst nemen.

Helaas kon niet ieder zwemmer met een medaille naar huis gaan, maar wat heeft iedereen het ontzettend goed gedaan👍. Zo lukte het bijna ieder zwemmer om in ieder geval op één afstand sneller dan zijn of haar pr te zwemmen of sneller dan de vorige keer. Zwemmers jullie trainers mogen trots op jullie zijn!!

Met dank aan Wendy voor de foto’s en het verslag.

okt
30

NJJK limiet voor Rozemarijn

Afgelopen zaterdag heeft Rozemarijn van Haaff een NJJK limiet gezwommen in Papendrecht; op de 50 meter schoolslag zwom ze 35.62. Hiermee heeft ze zich gekwalificeerd om in december mee te mogen zwemmen met de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan in Eindhoven. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat Rozemarijn! Heel knap gedaan.
We houden jullie uiteraard op de hoogte zodra hierover meer informatie beschikbaar is.

https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/zwemmen/kampioenschappen/njjk_korte_baan/

okt
29

Brillen tip!

Zwembrilletjes…

Je zwembril is je grootste vriend (zonder bril zie je niets) maar kan tegelijkertijd ook je grootste vijand zijn.

Want, wie kent het niet? Duik je vol enthousiasme het zwembad in, hangt je zwembrilletje opeens om je nek of zit zitten de glaasjes vol met water… Zeker als dit tijdens een wedstrijd gebeurt, is dit erg vervelend!

Hieronder lees je 6 tips die ervoor zorgen dat je zwembril blijft zitten waar hij hoort!

 1. Zorg dat jouw bril perfect past.

Bij de aanschaf van een zwembril kun je al uitproberen of de zwembril goed op jouw hoofd past, of toch niet. Zonder de elastiekjes moet het brilletje (op het droge) namelijk ook op je ogen blijven zitten als je de glaasjes aandrukt. Dit kun je alvast proberen in de winkel.

 1. Neem 2 verschillende brillen, 1 voor de wedstrijd en 1 voor de training.

Omdat je zwembril best snel slijt, wil je je favoriete bril alleen tijdens de wedstrijd op doen. Doordat je ‘m minder vaak gebruikt, rekken de elastiekjes minder snel uit en blijft de bril beter zitten. Natuurlijk kun je wel alvast tijdens de training proberen hoe strak de bril moet zitten tijdens het duiken. Weet je hoe strak de elastiekjes moeten? Bewaar de bril dan voor de wedstrijd!

 1. Doe een tweede badmuts op.

Deze badmuts gaat over je badmuts en bril heen en zo kunnen de elastiekjes niet verschuiven. Op deze manier schieten de elastiekjes in ieder geval niet van je hoofd richting je nek! Wacht wel met het opdoen van de tweede badmuts tot vlak voor je race. Anders krijg je straks hoofdpijn.

 1. Zet je brilletje strak maar doe ‘m pas een paar minuten voor de race op.

Je zwembril hoort nou eenmaal best strak te zitten. Als jij op je aller-hardst afzet van het startblok, komen er best wat krachten vrij zodra je het water raakt. Zet je bril dus zo strak als nodig maar wacht (net als met de tweede badmuts) met het opzetten van je bril tot vlak voor de race. Je wilt geen hoofdpijn of zere ogen krijgen voordat je gaat racen.

 1. Zorg ervoor dat de elastiekjes niet gedraaid zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ranomi & Michael Phelps

Deze laatste tip is ook erg belangrijk. Als de elastiekjes op je hoofd namelijk al gedraaid zitten  als je het water in duikt, is de kans groter dat de elastiekjes gaan verplaatsen op je hoofd.

Al met al zijn er wel wat dingen die je kunt doen maar je ontkomt er niet aan dat je zwembril soms  afschiet.  Dit overkomt ook de zwemtoppers en daarom zie je ook de echte toppers voor hun race aan hun zwembril zitten.

Schiet je bril, na alle voorzorgsmaatregelen toch af? Of komt er water in? Dan is er maar 1 ding dat je kunt doen: proberen toch het beste van je race te maken!

 

Stand regiocompetitie

 1. zc De Schotejil, 1625,5
 2. Barracuda, 1505,5
 3. De Geul, 1136,5
 4. ZOB’66, 1069,5
 5. ZPB-H&L, 1062
 6. ZV Westland, 928,5
 7. De Kempvis, 836
 8. PCG 829,5

No tweets found.