jul
09

Clubdag 2018

Traditiegetrouw sluit ZOB’66 ook dit jaar het seizoen weer af met de clubdag. Een kleine 50 kinderen deden mee met apekooi in de gymzaal en daarna kon iedereen lekker vrijzwemmen. Met meer dan 100 zwemmers, ouders en broertjes en zusjes konden we rond 18:00 uur genieten van een heerlijke BBQ en een lekker drankje. Het weer zat geweldig mee, dus het was genieten geblazen.

De voorzitter nam kort het seizoen door, waarbij uiteraard de promotie naar de landelijke klasse als belangrijkste mijlpaal werd genoemd. Daarnaast ook de winst van de Doetse Kom en de behaalde trainers 2 & 3 examen van resp. Ingmar en Esther. Verder sprak hij zijn dank uit aan alle vrijwilligers die dit seizoen mogelijk hebben gemaakt en deed nogmaals een klemmende oproep aan ouders om zich op te geven als klokker, de nood wordt echt heel hoog!!!

Daarna nam Harmen het over voor de jaarlijkse medailleregen, met als hoogtepunt de beker uitreiking van de winnaar en winnares van de PR-Competitie: Benjamin en Jet. En héééééél bijzonder is dat Jet hem voor de derde keer wint; en hem nu dus echt mag houden. Gefeliciteerd allebei met dit mooie resultaat. En natuurlijk ook alle andere medaille winnaars ook van harte gefeliciteerd!

We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie, lekker uitrusten en we zien elkaar in augustus weer. Dit jaar helaas GEEN kampeeruitje 🙁

Het bestuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jul
02

UItslag HWVooruitgangskampioenschap

           
    ZOB’66 Numansdorp ZV Strijen ZVS
a Punten via inschrijftijden 3167,55 3422,09 3600,57 3661,11
           
b strafpunten n.a.v. inschrijftijden 493,56 239,02 60,54 0
c puntentotaal werkelijk 3185,84 3392,65 3619,71 3677,33
d einduitslag (b+c) 3679,4 3631,67 3680,25 3677,33
e rang 3 1 4 2
           
jun
25

Snelle planga’s winnen Doetse Kom

Zaterdag 23 juni heeft ZOB’66 voor de eerste keer de Doetse Kom Bokaal weten te winnen, een door PCG georganiseerde ééndagswedstrijd in het 50 m buitenbad van Giessenburg. In de ochtendzon ging de strijd tussen De Schotejil – de afgelopen 3 jaar de winnaar – en ons, waarna ZOB’66 uiteindelijk aan het langste eind trok.

De wedstrijd begon met een 4×100 vrij dames, deze afstand werd met de zwemsters Roos, Jet, Lotte en Wendy direct gewonnen. De heren zwommen dezelfde afstand, Tristan, Mart, Ian en Julian zwommen naar de 2e plaats en het team met Boaz, Pim, Jesse en Christaan werden 4e.

Op de individuele nummers werden mooie prestaties neergezet, ondanks het ontbreken van startblokken en ‘echte’ wedstrijdlijnen. Hele grote PR’s werden gezwommen door Lucas op de 50 vrij (165% verbetering), Jens en Ewout op de 50 vinder (131% resp. 135%), Thijs op de 100 vrij (122%), Luna 50 vrij en 50 school (2x 121%) en Michaël op de 100 vrij (125%).

In totaal werden er 51 PR’s gezwommen en werden er 6 gouden, 6 zilveren en 6 bronzen medailles veroverd. Details hiervan kan je vinden in de uitslaglijst en van alle podiumplaatsen zijn foto’s gemaakt.

De wedstrijd werd afgesloten met een estafette die óók overtuigend werd gewonnen door het team ZOB’66. Het ‘drieteam’ met Roos, Tristan, Lotte, Mart, Jet, Ian, Wendy en Julian tikten bij het sluitstuk van de ochtend als eerste aan. Emi, Christiaan, Indy, Jesse, Daphne, Joris, Esmeralda en Boaz werden 4e.

Na de wedstrijd werd de einduitslag bekend gemaakt en werd de grote maar oerlelijke bokaal met enthousiasme in ontvangst genomen. Met de ‘snelle planga’s’ van Mart leverde dit ook nog hele ‘snelle’ foto’s op. B-)

 

 

 

 

jun
21

HERHAALDE OPROEP: ClubDag

Nog niet ingeschreven voor de clubdag op 7 juli? Doe het nu; het wordt weer een kei-gave middag!!

ZOB Familie-Clubdag zaterdag 7 juli 2018

 

jun
18

Mart & Emi actief op het NJJK

Vrijdagochtend 15 juni mochten zowel Mart als Emi aantreden op de Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen lange baan in het Eindhovense Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Ze hadden zich allebei tijdens de laatste regiokampioenschappen geplaatst.

Beide zwemmers waren stiekem toch best wel onder de indruk van de entourage van het kampioenschap. Ondanks dat wisten ze toch zeer verdienstelijke resultaten neer te zetten. Mart werd met een tijd van 33,99 17e bij de jongens junioren 4. Emi zwom 39,10 en vond haarzelf daarmee terug op de 13e plaats bij de meisjes junioren 2.

Allebei gefeliciteerd met dit mooie resultaat, hopelijk smaakt dit voor jullie naar meer! 😊

jun
18

B-kampioenschappen

B-kampioenschappen met Esmeralda & Anna

 Zondag 17 juni hebben Esmeralda en Anna deelgenomen aan het regionale B-kampioenschappen lange baan. Dit kampioenschap is bedoeld voor zwemmers die de limieten voor de regiokampioenschappen net niet hebben gehaald.

Onder leiding van coach Alex wisten beide meiden een podiumplaats te bemachtigen. Anna wist met een verbetering van haar kortebaan PR (1.40,83) goud te bemachtigen op de 100 school. Op de 100 vrij zwom ze in een tijd van 1.24,51 naar de 13e plaats.

Esmeralda zwom 1.16,15 op de 100 vrij – een lange baan PR – en verdiende hiermee de bronzen medaille. Op de 100 vlinder werd ze 7e door een tijd van 1.34,29 te zwemmen.

Esmeralda & Anna: gefeliciteerd met deze mooie resultaten!!

jun
16

ZOB Familie-Clubdag zaterdag 7 juli 2018

Beste zwemmers en ouders,

Zaterdagmiddag 7 juli is de Boogerd weer het trefpunt voor de ZOB Clubdag. De Clubdag is voor alle leden; dus wedstrijdzwemmers, zwemmend redden en de masters zijn hiervoor uitgenodigd. Dit jaar gaan we eerst apenkooien in de sporthal van de Boogerd en vervolgens vrijzwemmen in het recreatie- en wedstrijdbad. De middag wordt zoals altijd afgesloten met een BBQ voor het hele gezin, waarbij de bekers worden uitgereikt van de PR-competitie en andere ranglijsten.

We verzamelen om 15.45 uur bij de Boogerd. Het apenkooien vindt plaats tussen 16.00 en 17.00 en aansluitend is er tot 18.00 uur tijd om te zwemmen. Daarna gaan we gezellig samen eten en borrelen in de tuin achter het zwembad. Ouders en broertjes/zusjes met zwemdiploma zijn ook van harte welkom.

Denk eraan om naast zwemkleding ook sportkleding en binnen(gym)schoenen mee te nemen. Ook is het handig een zwembril en/of snorkel in je tas te stoppen!

We vragen een eigen bijdrage van € 5,00 p.p. Als je je hebt aangemeld, wordt dit bedrag via automatische incasso door de penningmeester afgeschreven van je rekening.

Graag horen we of we op je komst kunnen rekenen. Je kunt je hieronder aanmelden.

Tot de Clubdag!

Activiteitencommissie ZOB66

 

In het kader van de AVG wet: Door je aan te melden voor de clubdag, geef je ZOB toestemming om je gegevens te bewaren voor het evenement en de automatische incasso.

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Komt op 7 juli naar de super-toffe-knetter-gezellige ZOB-Clubdag

Jij neemt broertjes en zusjes mee

Geef hieronder de naam en leeftijd per broertje/zusje

Hoeveel ouders/verzorgers neem je mee naar de BBQ?

Zijn ouders bereid om te helpen bij de activiteiten. JaNee

We zoeken helpers voor het op- en afbouwen van de sporthal, toezichthouders voor in het zwembad en hulp bij het BBQ’en

Bijzonderheden (dieet)


jun
13

Miniorenfinales

  Terwijl de afgelopen twee weekenden in het teken stonden van de regio kampioenschappen voor de oudere zwemmers, was het dit weekend de beurt aan de jongste zobbertjes. In het weekend van 9 en 10 juni werden zowel op zaterdag als op zondag de miniorenfinales van de regio west gezwommen en ook hier waren wij als ZOB van de partij.

Duco, Daniel, Judith, Luna, Lucas, Esther, Thomas hebben zich op één of meerdere afstanden weten te plaatsen.

In totaal konden er 11 nieuwe persoonlijke record genoteerd worden. Duco zwom als startzwemmer een nieuwe beste tijd en op de 100 school zwom hij maar liefst 9 seconde van zijn beste tijd af. Judith zwom niet alleen 3 pr’s (100 vrij, 100 rug &200 wissel) maar wist ook nog eens naar een 7de op de 50 vlinder en een 8ste plaats op de 200 wisselslag te zwemmen. Luna kende op zaterdag een moeizame dag, waar ze net geen pr’s wist te zwemmen, maar op zondag lukte het haar drie dubbel en dwars met twee vette pr’s. Op de 50 vlinder was het raak met een pr van 4 seconde en op de 100 rug was het zelfs een pr van bijna 9 seconde. In de eindrangschikking was Luna op zowel de 100 school als de 50 vlinder terug te vinden op plek 7, en op de 100 rug deed ze het nog een stapje beter, met een 6de plaats.

Esther had zich weten te plaatsten op de 100 rug en de 100 school, waar haar tijd op de 100 school goed was voor een nieuw persoonlijk record. Thomas mocht de 100 vrij, rug en vlinderslag zwemmen waarop zijn tijd op de 100 vlinder goed was voor een pr van wel 6 seconde!

De zobbers waren niet alleen op de individuele afstanden goed bezig, maar ook in de estafettes werd er hard gezwommen. Zo werd het team bestaande uit Duco, Luna, Lucas en Judith 5de op de 4×50 vrije slag.

jun
07

Sponsorestafette

Op vrijdag 20-2-2018 hebben we een estafette met alle wedstrijdzwemmers van ZOB’66 gehouden. Dit was een opdracht die ik moest doen voor mijn opleiding wedstrijdzwemtrainer 2 die ik inmiddels succesvol heb voltooid.

Het leek mij een leuk idee om een estafette te doen verdeeld over 5 banen met 5 teams die elk een eigen teamcaptain zouden krijgen. De bedoeling was om zoveel mogelijk banen te zwemmen per team en de captains waren vrij om hun strategie te bepalen. De teamcaptains waren Mart , Wendy , Roos , Indy en Boaz.

Ik heb zelf na veel gepuzzel de 5 teams zo eerlijk mogelijk verdeeld en toegewezen aan de teamcaptains. Dit zijn uiteindelijk 5 teams van 9 a 10 zwemmers geworden.

Het team van Mart had een hele strategie bedacht waarbij de ene helft van het team ging zwemmen terwijl de rest van het team rust had en na een tijdje dit omdraaide zodat de andere zwemmers weer  rust hadden. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de overwinning met in totaal 210 banen! Het team wat 2e is geëindigd was het team van Indy met 201 banen en de nummer drie is het team van Boaz geworden met 196 banen. De teams van Wendy en Roos zijn beiden geëindigd met het mooie aantal van 188 banen.

Na de estafette hebben we in het zwembad de prijsuitreiking gedaan waarbij elk team een taart kreeg en het team van Mart uiteraard de grootste. Ook was er voor iedereen wat te drinken.

Op mijn opleiding hebben we een training gedaan met snorkels en ik vond dit wel hele zinvolle hulpmiddelen dus daarom heb ik bedacht om er een sponsorestafette van te maken met het doel om geld voor snorkels voor elke wedstrijdzwemmer bij elkaar te krijgen. Hier is heel erg goed op gereageerd en er is bij ouders, vrienden en familie veel geld ingezameld!!

Het team van Roos is het team geworden wat het meeste sponsorgeld heeft binnen gehaald en de top drie van zwemmers die het meeste hadden opgehaald zijn Rick en Benjamin Boender en Roos van Haaff. Uiteindelijk is er 600 euro aan sponsorgels binnen gehaald.

Sinds een maand zit ik ook in het bestuur van ZOB’66 en bij de eerste vergadering die ik bij mocht wonen hebben we het gelijk gehad over hoe we het moeten gaan doen met de snorkels. De vereniging is tot het besluit gekomen om het resterende bedrag bij te leggen zodat we voor alle zwemmers persoonsgebonden snorkels konden bestellen.

De snorkels zijn inmiddels besteld en reeds geleverd en deze zullen op de eerste officiële trainingsavond van het nieuw seizoen aan elke wedstrijdzwemmer uitgedeeld gaan worden!!! Aangezien de snorkels persoonsgebonden zijn wordt er wel van alle zwemmers verwacht dat ze hier heel zuinig mee om gaan en word er een brief toegevoegd waarin vermeld wordt dat bij verlies of beschadiging de snorkels door de zwemmers zelf vergoed moeten worden .

 

Groetjes Ingmar  

jun
06

Emi wint goud !!!

Emi Schipper heeft afgelopen zondag de gouden medaille gewonnen op de 50 meter school. Een bijzondere prestatie waarop wij als ZOB’66 ontzettend trots zijn. Van harte gefeliciteerd Emi!!

Stand regiocompetitie

  1. zc De Schotejil, 1625,5
  2. Barracuda, 1505,5
  3. De Geul, 1136,5
  4. ZOB’66, 1069,5
  5. ZPB-H&L, 1062
  6. ZV Westland, 928,5
  7. De Kempvis, 836
  8. PCG 829,5

No tweets found.