logo

Zwemvereniging ZOB ’66
Oud-Beijerland

Algemeen Wedstrijdzwemmen

Voor de zwemtalenten en andere snelle zwemmers is er de mogelijkheid  om aan Wedstrijdzwemmen te doen. De groep wedstrijdzwemmers bestaat voornamelijk uit zwemmers die zijn doorgestroomd vanuit het minioren zwemmen op basis van talent en inzet. Daar hebben ze als jonge zwemmers de zwemtechniek aangeleerd en een basis zwemconditie opgebouwd.

Trainingen

Wij hebben op elke werkdag de beschikking over het zwembad voor de trainingen. De leden van de wedstrijdploeg trainen maximaal vijf avonden per week, waarvan op dinsdag de basistraining wordt gegeven. Het doel van de trainingen is het verfijnen van de zwemtechniek en het opbouwen, onderhouden en verbeteren van de zwemconditie ter voorbereiding op de wedstrijden. Wanneer we trainen kan je elders op deze website vinden.

Wedstrijden

ZOB ’66 neemt als team deel aan de nationale zwemcompetitie van de KNZB en de regionale zwemcompetitie. Daarnaast zwemmen we verschillende vriendschappelijke wedstrijden en doen we mee aan het “Hoeksche Waards Kampioenschap”. De zwemmers die voldoen aan de gestelde limieten nemen deel aan de kringkampioenschappen, Zuid Hollandse kampioenschappen en Nederlandse (jeugd-) kampioenschappen. Ook aan “speciale” wedstrijden als nachtmarathons en de Haringvlietoversteek neemt het team van ZOB ’66 graag deel. Deze speciale wedstrijden versterken het teamgevoel, gezelligheid en sportieve prestaties gaan bij ZOB ’66 hand in hand.

Masters

De oudere wedstrijdzwemmers (20 jaar en ouder) nemen naast de reguliere wedstrijden ook deel aan de zogenoemde “masterwedstrijden”, zoals de Nederlandse Master Kampioenschappen. Ze laten zien dat wedstrijdzwemmen na je 20e niet ophoudt. De masterwedstrijden staan bekend om de gezellige sfeer.