logo

Zwemvereniging ZOB ’66
Oud-Beijerland

Algemeen Trimmen

Het laatste uurtje op de wekelijkse trainingsavond op dinsdag is gereserveerd voor de trimzwemmers. Jong en ‘eens-jong-geweest’ zwemt zijn of haar baantjes naar eigen kunnen. De samenstelling van de groep trimzwemmers is breed; van zwemmers die eerder aan wedstrijdzwemmen hebben gedaan en hun conditie op peil willen houden tot de zwemmers die rustig hun baantjes trekken.

Er wordt volgens een wisselend schema gezwommen, maar het aantal baantjes kan naar eigen inzicht aangepast worden. In elke baan wordt zoveel mogelijk gezwommen op gelijke sterkte zodat niemand een ander in de weg zwemt.

In baan 1 zwemmen ervaren dames en áls de zwemtrein zich eenmaal in beweging heeft gezet, is er ook geen houden meer aan. In baan 2 wordt rustig aan gezwommen en worden de verrichtingen van de andere banen nauwlettend in de gaten gehouden en tijdens de pauzes geanalyseerd. In banen 3 en 4 wordt al naar gelang de gemoedstoestand stevig doorgezwommen of vaker gerust. Maar ook tips over internet en adresjes voor goedkope winkeltjes in het dorp worden hier uitgewisseld. In baan 5 is duidelijk te zien dat het wedstrijd zwemmen niet stopt na de middelbare school1.

Voor de variatie wordt er af en toe in plaats van baantjes zwemmen een activiteit verzorgd. Naast het sportieve element valt het jaarlijkse etentje van de trimzwemmers ook zeer in de smaak.

Bij ZOB’66 is het ook mogelijk om als twintigplusser aan wedstrijdzwemmen te doen en meerdere avonden in de week te trainen. Deze groep worden de ‘masters’ genoemd en doen mee aan de zogenoemde masterwedstrijden. Meer informatie kunt u hierover vinden onder het menu ‘Wedstrijdzwemmen’.

Lid worden

Het trimzwemmen is er voor iedereen van 18 jaar en ouder. Heb je interesse? Kom dan gerust een keertje kijken of zelfs meedoen op de dinsdagavond! Wij zwemmen elke dinsdagavond tussen 20.45 en 21.30 uur.