logo

Zwemvereniging ZOB ’66
Oud-Beijerland

Algemeen Minioren

Het minioren zwemmen is er voor kinderen die wedstrijdzwemmer willen worden. Het doel is het aanleren van een goede zwemtechniek om uiteindelijk door te stromen naar het wedstrijdzwemmen. Heb je de zwemdiploma’s A, B en C en ben je 12 jaar of jonger? Kom dan gerust een keertje kijken of zelfs meedoen op de dinsdagavond! Wij zwemmen elke dinsdagavond tussen 18.30 en 19.50 uur.

Lid worden

Kinderen tot en met 12 jaar die in het bezit zijn van de zwemdiploma’s A, B en C kunnen lid worden van het minioren zwemmen van ZOB ’66.

Om mee te kunnen met de andere leden van het minioren zwemmen is het belangrijk dat je de zwemtechniek al redelijk beheerst, dit niveau kan je normaal gesproken aan als je je C-diploma hebt gehaald. Tijdens je eerste twee trainingen kijken de trainers of je dat lukt. Zo ja, dan kan je lid worden van het minioren zwemmen. Als het niet lukt dan is er binnen de vereniging de mogelijkheid om lid te worden van het zwemmend redden.

Voor de minioren zijn op de dinsdagavond twee trainingen van  40 minuten beschikbaar, de zwemmers worden zodanig over de twee trainingen verdeeld dat iedereen zwemt met zwemmers van een gelijk niveau.

Trainingen

Minioren trainen in eerste instantie één keer per week op dinsdagavond en maken kennis met de basisvaardigheden van een wedstrijdzwemmer. Ze oefenen tijdens de trainingen deze basisvaardigheden en leren ze beheersen. Het accent ligt op het aanleren van de zwemtechniek (slag, startduik en keerpunt) op de schoolslag, borstcrawl, rugcrawl en vlinderslag. Ook bouwen de minioren een basis zwemconditie op. De zwemtrainers maken hierbij gebruik van de “SwimKick”-methode van de KNZB. Dit alles op een speelse, maar wel georganiseerde wijze.

Twee keer per seizoen organiseert ZOB ’66 tijdens het trainingsuur op de dinsdagavond een “Nieuw talent wedstrijd” waar de minioren deel aan kunnen nemen. Dit is een interne zwemwedstrijd die is bedoeld om de jonge leden van ZOB ’66 kennis te laten maken met zwemwedstrijden. De minioren verheugen zich al weken van tevoren op deze wedstrijd, vooral omdat er medailles kunnen worden veroverd!

Als een zwemmer progressie laat zien, dan komt de zwemmer in aanmerking mee te doen aan officiële zwemwedstrijden. De Nieuw talent wedstrijden zijn hierin een belangrijke graadmeter.

Minioren zwemmers die wedstrijden gaan zwemmen kunnen  eventueel ook een tweede keer in de week trainen op de donderdag- of vrijdagavond, dit is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Door een extra trainingsavond wordt de conditie van de zwemmer verder uitgebouwd.