logo

Zwemvereniging ZOB ’66
Oud-Beijerland

Luxemburg Open 2023

Afgelopen weekend heeft een aantal van onze Masters deelgenomen aan de Luxemburg Open Masters. Bij voorbaat was alles netjes geregeld en kon iedereen op vrijdag op het gemak vertrekken richting het huisje. Het toernooi vond plaats op de zaterdag en zondag, wat een beetje afwijkt van de ONMK wat de meesten gewend zijn. De één was er op de vrijdag wat eerder dan de ander, maar uiteindelijk was de ploeg compleet en konden wij ons opmaken voor de wedstrijd van zaterdag.

Na een stevig ontbijt zijn we er met z’n allen op uitgetrokken en richting het zwembad gereden. Alleen het groepje Ferry, Boaz, Nino en Jaimy gingen wat later richting het zwembad, omdat ze de omgeving even wilde verkennen. Het zwembad van Luxemburg was groot en ruim, maar helaas was de sfeer anders dan tijdens de ONMK. De aankleding was een beetje karig en er was bijvoorbeeld geen plek om tussendoor iets te drinken/eten. Dit is iets wat we tijdens de ONMK wel gewend waren en ook regelmatig deden. Qua resultaten zijn het er teveel om op te noemen, maar we hebben als team een karrenvracht aan medailles binnengesleept. Zowel op de zaterdag als op de zondag. Voor elke afstand was er een ceremonie en we hebben veel ZOB’ers op het podium gezien.

De zaterdagavond werd afgesloten met een etentje bij een lokale pizzeria in het plaatsje waar we vlakbij verbleven en daar hebben we erg lekker gegeten. Op zondag hebben we wederom een hoop medailles in de wacht gesleept en konden we als team spreken van een geslaagd en sportief weekend. In het eindklassement zijn we zelfs als 4e geëindigd, wat lang niet slecht is.

De afsluiter van het weekend vond (zoals gebruikelijk) plaats bij de McDonalds. Vanuit daar zijn de meesten richting huis vertrokken. Alleen Ferry, Nino en Jaimy zijn gebleven voor de afterparty en zij hebben zich die avond nog prima vermaakt. Al met al was het een gezellig weekend met z’n allen en kunnen we langzaam weer gaan werken richting de ONMK, die gepland staat in mei 2024.