logo

Zwemvereniging ZOB ’66
Oud-Beijerland

Nieuw talent wedstrijd 2022

Vrijdag 8 april werd er sinds lange tijd weer een nieuw talent wedstrijd georganiseerd voor alle nieuwste en jongste zwemmers. Tijdens de nieuw talent wedstrijd kunnen de zwemmers laten zien wat ze de afgelopen weken/maanden allemaal al hebben geleerd. Tijdens de nieuw talent zijn er twee categorieën: de zwemmers met een startnummer en de zwemmers zonder wedstrijd ervaring.

De zwemmers zonder wedstrijd ervaring zwommen: 50m vrije slag, 50m schoolslag en 25m rugslag. De zwemmers met een startnummer zwommen in plaats van de 25m rugslag de 50m rugslag. Na de drie afstanden was er een klassement opgemaakt per leeftijdscategorie. Wie de snelste was mocht een gouden medaille ophalen, zilver lag er klaar voor de nummer twee en brons mocht worden opgehaald voor de nummer 3.

Bij de wedstrijdzwemmers met ervaring hadden ze de kans om twee medailles te winnen, want er lagen ook medailles klaar voor de zwemmers met de grootste tijdverbetering ten opzichte van hun persoonlijke records.

Bij de wedstrijdzwemmers (meisjes) was het goud voor Nora Jongkoen, gevolgd voor Laura-Lynn van Schie en het brons was er voor Emma Bos. Bij de grootste tijdsverbetering was het goud voor Laura-Lynn, zilver was er voor Nora Jongkoen en Emma mocht haar tweede bronzen medaille komen ophalen. Bij de jongens was Duco de Gelder de snelste in het klassement, Bram Sanders werd tweede en Brain Leusink kreeg het brons omgehangen. Het erepodium bij de grootste tijdverbetering zag er precies andersom uit: brons was er voor Duco, zilver voor Bram en goud was er voor Brain. Lieke de Gans mocht ook een gouden medaille in ontvangst nemen voor haar prestaties!

Bij de nieuwe wedstrijdzwemmers was het voor iedereen de eerste wedstrijd en dit zorgde voor veel spanning en zenuwen. Ondanks de zenuwen werd er onwijs goed gezwommen, helaas kon niet iedereen een medaille winnen..

In de leeftijdscategorie meisjes 2009 – 2012 was het goud voor Jasmijn van Hoeven, gevolgd door Andzelika Czerwinska met het zilver en het brons was er voor Saar de Goeij. Op de vierde plaatste eindige Vienna van der Schoor gevolgd door Suzan van Veenendaal.

In de categorie meisjes 2013-2014 was het goud voor Femke van der Hoek. Net achter Femke behaalde Lise Bochoven het zilver en het brons was er voor Emma van der Griend. Marcha van Arendonk eindige op een vierde plek.

Bij de jongens in de categorie 2012 was er maar een jongen die deelnam en Jasper de Keijzer mocht het goud ophalen.

Bij de jongste jongens (2013-2014) werden er twee medailles verdeeld. Ruben Bongers behaalde het goud en Bas van der Hoeven mocht het zilver in ontvangst nemen.

Einduitslag nieuw talent