logo

Zwemvereniging ZOB ’66
Oud-Beijerland

Wedstrijdverslag zaterdag 25 september

Minioren Club meet deel 1

Zaterdag 25 september zijn onze minioren afgereisd naar Zwijndrecht om daar deel 1 van de Minioren Club meet te zwemmen.

Bram, Brian, Duco, Laura-Lynn, Emma, Elize en Nora namen deel aan deze wedstrijd.

Voor een aantal van deze zwemmers kwamen nieuwe afstanden aan bod en werden er nieuwe tijden genoteerd. Daarnaast verscheen er met grote regelmaat een PR op de klok.

Bij de minioren 4 en jonger startten Bram en Emma.

Bram zwom op de 50 meter schoolslag in een tijd van 1:01.95 naar een mooie 5e plek. De 100 meter wisselslag zwom hij voor het eerst. Bram sloot deze wedstrijd af met een 5e plek en een PR op de 50 meter vrij.

Emma zwom op haar beurt voor het eerst de

100 meter vrij en eindigde op een keurige 6e plek. Op de 50 meter rugslag noteerde ze een kleine PR ten opzichte van één week geleden.

Bij de meisjes minioren 5 en jonger stonden Elize, Laura-Lynn en Nora aan de start.

De 100 meter schoolslag zwom Elize voor het eerst. In een tijd van 2:19.17 eindigde ze op een 9e plek. Nora zwom op dezelfde afstand in een PR naar de 6e plek.

Laura-Lynn klokte op de 50 meter vrij precies dezelfde tijd als één week geleden. Met deze tijd eindigde ze als 4e. Elize eindigde op deze afstand als 9e en Nora zwom in een PR naar de 1e plek.

Ook de 100 meter rugslag stond voor deze meiden op het programma. Laura-Lynn en Elize zwommen deze afstand voor het eerst. Nora verbeterde haar beste tijd met ruim 5 seconden.

Bij de jongens minioren 6 startten Brian en Duco.

Duco zwom 2 keer naar een 1e plek (100 wissel en 100 vrij) en 1 keer naar een 3e plek (50 vlinder). Dit deed hij op al zijn afstanden in een PR.

Brian zwom voor het eerst een 100 vrij en de 50 vlinder en noteerde nette tijden.

Laura-Lynn, Brian, Nora en Duco zwommen samen de 4×50 schoolslag estafette. In een tijd van 3:46.40 zwommen zij naar een 2e plek.

De Club meet is een teamwedstrijd met een puntentelling per team. Ons team eindigde als 4e.

Tot aan de kerst zwemmen de minioren de teamwedstrijden. In het nieuwe jaar staat er voor hen het Miniorencircuit op het programma.

Aanstaande zaterdag wordt deel 1 van de KNZB competitie gezwommen en verschijnen de junioren-, jeugd- en seniorenzwemmers ook weer aan de start.