nov
27

Regio kampioenschappen korte baan 2018

De afgelopen twee weekenden waren de regio kampioenschappen korte baan in Dordrecht. Veel zwemmers mochten op 1 of meerdere afstanden starten. In de afgelopen vier wedstrijddagen werden er in totaal 53 persoonlijke records verbeterd, werden er drie clubrecords verbeterd en er was een zilveren medaille voor Tavi op de 400 wisselslag.

De clubrecords werden gezwommen door Jet op de 400 wissel, Wendy verbeterde haar eigen clubrecord op de 800 vrij en het gemengde estafette team bestaande uit Roos, Tristan, Daan & Wendy zwommen op de 4×100 wissel mix naar een nieuwe beste tijd.

Er werden grote pr’s gezwommen, zoals Benjamin, Tavi & Jet op de 400 wissel (resp. 16, 28 en 10 seconden) maar ook Thomas zwom op de 100 vlinder een persoonlijk record van 9 seconden. Maar er waren niet alleen grote pr’s gezwommen er werden ook de kleinste mogelijke tijdsverbeteringen gerealiseerd, zo zwom Tristan een pr van 2 honderdste op de 50 rug en Wendy zwom zelfs een pr van 1 honderdste op de 100 vlinder (iets met; wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd 😉)

Maar er waren niet alleen mooie persoonlijke records, er werden ook heel mooie barrières doorbroken, zo zwom Ian voor het eerst onder de 1.10 op de 100 vlinder en onder de 1.09 op de 100 rug, Daan zwom onder de 5 minuten op de 400 wissel (4.57.83) en zwom Mart onder de 29 seconden op de 50 vlinder (28.95).
Wie zegt dat zwemmen een individuele sport is, heeft het mooi mis tijdens estafettes stuwde de zwemmers elkaar naar grote hoogte. Zo zwom Daan als startzwemmer op de 100 vrij en in de gemengde 4×100 vrij estafette een tijd van 55.82 (voor het eerst onder de 56 seconden!!!), Wendy zwom een splittijd van 1.02.16 in diezelfde estafette en Roos zwom als slotzwemmer in de 4×200 dames een splittijd van 2.18.75

In totaal werd er 17 keer naar een top 8 notering gezwommen en werden er vele seizoens-best tijden gezwommen. Helaas waren er ook een aantal afmeldingen wegens ziekte of zwemmers die geblesseerd waren. Desondanks kan ZOB terug kijken op een geslaagde kampioenschap! Op naar de tweede wedstrijd van de regio west competitie, die aanstaande zaterdag in Papendrecht gezwommen gaat worden. Lukt het ZOB om de eerste positie vast te houden?