nov
05

Nieuw talent 30 oktober

Afgelopen dinsdag (30-10) werd de eerste wedstrijd van twee van de nieuw talent wedstrijd gezwommen. Dit is een wedstrijd, waarbij de jongste zwemmers van ZOB een kans krijgen om te ervaren hoe het is om met een ‘echte’ zwemwedstrijd mee te doen.

De wedstrijdzwemmers zwommen 50m schoolslag, 50m vrije slag en 50m rugslag. De minioren zwemmers zwommen de 50m schoolslag, 50m vrijeslag en 25m rugslag. Per categorie werden er twee eindklassementen opgemaakt: één van de snelste tijd na drie afstanden en één van de grootste tijdverbetering ten opzichte van zijn of haar tijd. Bij de wedstrijdzwemmers worden de persoonlijke record genomen om de vergelijking te maken en bij de minioren zwemmers wordt er gekeken naar de tijden van de vorige nieuw talent wedstrijd.

Bij de minioren meisjes 2009 en later mocht Esmée van Sliedrecht het goud ophalen met een minimale voorsprong van 0.07 op Kitty Quispel, het brons was er voor Eveline Leusink, met maar vier seconde voorsprong op Nora Jongkoen die pas net na de zomervakantie is begonnen met het zwemmen bij ZOB.

Bij de minioren jongens hebben we twee groepen. De jongens uit 2008 en 2007 vormen samen een categorie, hier was het goud voor Senna Mol, het zilver was er voor Kick van Daalen en brons was er voor Marcel Schipper. Bij de jongens 2009 en later was er één zwemmer, hier mocht Andreas Boer het goud in ontvangst nemen.

Van de minioren zwemmers waren er totaal vier zwemmers die meededen aan de vorige nieuw talent wedstrijd en dus mee telden in het eindklassement van de grootste tijdsverbetering. Bij de meiden was het goud voor Esmee, die zich in totaal met 14 seconde wist te verbeteren, het zilver was er voor Eveline die zich met 8 seconden wist te verbeteren. Bij de jongens was het goud voor Senna, hij zwom ruim 17  seconden sneller dan een half jaar geleden. En het zilver was er voor Christiaan, die zich met 5 seconden wist te verbeteren.

De tijdsnelsten bij de wedstrijdzwemmers waren Esther ( 2007-2008), Luna (2009 en later), Rick (2007-2008) & Duco (2009 en later). Zilver was er voor Judith (2007-2008), Dyanthe (2009 el) en Stijn (2007-2008) en het brons was er voor Bente (2007-2008), Laetitia (2009 el) & Lucas (2007-2008).

De grootste tijdsverbetering kwam bij de meiden op naam van Dyanthe, zij wist zich met maar liefst 12 seconde te verbeteren, Merel wist zich met 9 seconde te verbeteren en mocht voor deze prestatie het zilver in ontvangst nemen en het brons was voor Laetitia die zich met 7 seconde wist te verbeteren. De jongens hadden wat meer moeite om sneller dan hun pr’s te zwemmen, 10 meiden wisten sneller dan hij pr te zwemmen, waren het bij de jongens maar 3 jongens die sneller dan hun pr’s wisten te zwemmen en deze drie waren dan ook de medaille winnaars. Lucien zwom in totaal 9 seconde sneller dan zijn pr’s en mocht hiervoor het goud in ontvangst nemen, Zilver was er voor Roan met een verbetering van in totaal 5 seconde en Joshua mocht het brons in ontvangst nemen, voor een verbetering van net geen seconde (0.98).