Archive for mei, 2020

mei
30

Herstart trainingen vanaf dinsdag 2 juni!

Beste zwemmers, ouders en verzorgers,

Het corona virus heeft ons allemaal te pakken gehad, donderdag 12 maart zijn we plotseling gestopt met trainen. We kunnen nu eindelijk een klein beetje goed nieuws brengen.

Met uitzondering van het Zwemmend Redden kunnen we vanaf dinsdag 2 juni weer gaan trainen, weliswaar aangepast. Dit houdt in dat ieder zwemmer voorlopig max. 1x per week kan zwemmen. Hierbij houden wij rekening met de richtlijnen van het RIVM en de regels die door het zwembad gesteld worden.

We hebben alle zwemmers verdeeld, over de bestaande zwemtrainingen, met uitzondering van de vrijdag. Op de dinsdag én de woensdag zijn de trainingstijden iets aangepast in overleg met het zwembad, bekijk goed hoe laat je moet komen zwemmen. De groepen zijn zo ingedeeld dat iedereen op zijn eigen niveau met elkaar kan zwemmen (zie trainingsschema hieronder). In het zwembad zijn drie brede banen gecreëerd, zodat de 1,5m afstand gewaarborgd kan worden. 

–       Ouders zijn niet toegestaan in het zwembad, ze dienen hun kinderen bij het zwembad af te zetten.

–       Badkleding moet thuis aangetrokken worden. Voor en na douchen is helaas niet mogelijk. Omkleden na het zwemmen wel, in de grote kleedkamers. Hierin zijn vakken gemaakt. Er mogen maximaal 6 zwemmers in één grote kleedkamer.

–       Omkleden dient zo spoedig mogelijk te gebeuren en verlaat dan direct het zwembad via de aangewezen route.

–       Volg de looproutes in het zwembad. Advies; neem slippers mee.

–       Zwemtas en kleding worden meegenomen naar de zwemzaal en daar heeft iedereen een eigen stoel om zijn spullen op te leggen.

–       Kom niet meer dan max. 5 minuten van te voren naar het zwembad; kom alleen of kom met personen uit je gezin.

–       Houdt afstand van elkaar; dus 1,5m bij ouder dan 12 jaar.

–       Beperk aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d.

Uiteraard gelden ook regels vanuit het RIVM, dus blijf thuis als… 

–       je de afgelopen 24 uur één van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

–       iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer komen zwemmen;

–       iemand in jouw huishouden positief getest is op het Coronavirus. Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).

–       je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.

–       je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.

–       Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts.    

Trainingsindeling:

–       Maandag: 18.45 – 19.45

è Trainer: Ingmar

o   Mart – Roderik – Julian – Boaz

o   Wendy – Roos – Mylan

o   Jens – Ian – Pim – Tavi

–       Dinsdag

o   18.45 – 19:30

è Trainers: nader te bepalen 

 • Alle zwemmers onder de 13 jaar, die (nog) geen wedstrijden zwemmen

o   19.30 – 20.15

 • Trimzwemmen  Groep 1

Boender, Marcel

Derksen, Caroline

Dijk, Eric van

Eikelenboom, Jean-Marc

Eikelenboon, Paul

Heppe, Esther

Jumelet, Petra

Koelewijn, Anton

Koopman, Truus

Sar van der, Sonja

Schipper-van Hoven, Simone

Sintmaartensdijk, John van

Visser-Schippers, Annie

Visser, Ineke

Vlielander, Roza

Zoetbrood, Anja

 

o   20.15 – 21.00

 • Trimzwemmen  groep 2

Batenburg, Peter

Blangé, Ferry

Brasser, Tjalf

Gelder, Ingmar de

Hoek van der, Erik

Hofman, Bert

Klaassen, Dré

Langendoen, Martijn

Mol, Anton

Puyn, Mélanie

Reemst, Harmen

Schipper – van Est, Daniëlle

Smits, Jan

Stolk, Ruben

Zoetbrood, Tara

 

–       Woensdag: 18.30 – 19.15

è Trainer: nader te bepalen

o   Duco – Luna – Lucas – Judith

o   Gio – Milan – Marcel

o   Pascale – Esmee – Kitty

o   Joshua – Christiaan – Andreas

o   Eveline – Nora – Josephine

–       Woensdag: 19.15 – 20.00

o   Emi – Jet – Lotte – Benjamin

o   Thomas – Thijs – Maud – Lindsey

o   Denise – Quinty – Ilse – Indy 

–       Donderdag 18.30 – 19.15

è Trainer: nader te bepalen

o   Esther – Bente – Lois – Daphne

o   Senna – Stijn – Rick – Roan

o   Merel – Sophie Rijnsburger – Lente – Lucien

–       Donderdag 19.15 – 20.00

o   Ewout – Stefan – Milan – Ruben

o   Michael – Jasper – Martine – Marjolein

o   Chava – Ymke – Manon – Charlotte

Protocol zwemmers:

 1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. Thans 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar.
 2. Kom alleen op afgesproken tijd; kom alleen of kom met personen uit je gezin.
 3. Kom met persoonlijk vervoer: te voet, per fiets of auto.
 4. Kom niet eerder dan 10 minuten voor de afgesproken starttijd naar het zwembad.
 5. Volg altijd de aanwijzingen van trainers, zwembadpersoneel en andere vrijwilligers op. 
 6. Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek THUIS naar het toilet.
 7. Trek thuis je badkleding aan. In de kleedkamer op of op de perrons trek je je kleding en schoenen uit en neem je mee in  je sporttas naar een aangewezen plek. Na het zwemmen kan je jezelf omkleden in de daartoe aangewezen kleedruimtes.
 8. Was voorafgaand aan en na afloop van het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
 9. Beperk aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. 
 10. Douche thuis voor en na het zwemmen;
 11. Verlaat direct na het zwemmen de accommodatie zo spoedig mogelijk via de routing naar de aangewezen uitgang. 
 12. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 13. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.
 14. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe. Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).
 15. Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.
 16. Blijf thuis als je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.
 17. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts.

Met sportieve groet, 

Het bestuur.

mei
24

Update van de TC!

Hallo ZOBbers, 

Hierbij even een update over het trainen. Daniëlle, Wendy en Ingmar zijn vorige week zaterdag bij elkaar gekomen om te kijken hoe we de (hopelijk snel te hervatten) trainingen kunnen indelen. We kunnen zeggen dat dit gelukt is, alleen zijn we nog steeds afhankelijk van het zwembad, de gemeente en Bres Accommodaties of en wanneer we de trainingen kunnen hervatten. Als we groen licht krijgen, mogen we maar met een beperkt aantal zwemmers in het water liggen, waardoor het in eerste instantie alleen mogelijk is om één keer per week te trainen. 

We hopen echt dat we zo snel mogelijk weer kunnen beginnen en we sturen jullie dan een mail, waarin staat welke dag je kan gaan trainen en bij wie je in de baan zal liggen. 

Hopelijk tot snel in het zwembad! 

Groetjes, 

Daniëlle, Wendy en Ingmar. 

Ps. Er wordt nog steeds fanatiek door een aantal zwemmers in het open water gezwommen, om zo de conditie op peil te houden. Zo is hieronder nog een foto te zien, waarbij een aantal van onze zwemmers op het punt staat om het open water van de Binnenmaas te betreden. 

 

mei
10

Update stellingname bestuur inzake Covid-19

Onze vereniging maakt gebruik van openbare faciliteiten (vaak in een warme omgeving), waar bacteriën en virussen goed gedijen en waarbij contact tussen mensen onvermijdelijk is.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor het welzijn van onze leden, al kunnen wij natuurlijk niet voorkomen dat iemand ziek wordt.

Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en zijn van mening dat wij ons moeten richten naar aanwijzingen van het RIVM en de KNZB. 

Afgelopen woensdag, 6 mei j.l., heeft de regering via een persconferentie laten weten enkele maatregelen aangaande covid-19 te versoepelen. Men maakte expliciet melding dat men sporten zoveel als kan mogelijk wil maken met de nadruk op buitensporten en “niet contact” sporten. 

In tegenstelling tot de eerdere uitspraak dat binnensporten tot 1 juni worden opgeschort, werd  vermeld dat maandag 11 mei a.s. binnen- en buitenzwembaden onder strikte voorwaarden en met inachtneming van vastgestelde protocollen open kunnen.

Het document waarin deze voorwaarden en protocollen verder worden toegelicht (9 pagina’s) maken het o.i. erg moeilijk om trainingen en andere club activiteiten te hervatten. Immers, hoe zouden we kunnen trainen met inachtneming van onder andere: de 1,5m regel, heen zwemmen in een andere baan dan terug, geen douches, beperkt gebruik van toiletten en kleedruimtes en aparte in- en uitgang.

Ook de voorwaarden die gesteld worden aan de zwembadbeheerder zijn divers.

De KNZB is met de opstelling van deze voorwaarden en protocollen geconsulteerd.

De zwembadbeheerder “Bres” heeft ons laten weten dat het bad gesloten blijft tot 1 juni a.s. Ondanks pogingen tot directe communicatie hebben we nog niets vernomen van Bres. Wij hebben onze ideeën omtrent een hervatting van trainingen doorgegeven aan Regie Kr8 (gemeentelijke instelling ter ondersteuning van sportverenigingen). Zij zouden dit bespreken met Bres en de gemeente. Tot op heden hebben wij geen reactie mogen ontvangen.

Dit betekent dat wij, tot onze grote teleurstelling, tot nader order de clubactiviteiten nog niet kunnen hervatten.

Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte en hopen dat we snel weer kunnen gaan zwemmen.

Namens het bestuur.

Dré Klaassen

 

mei
09

Update omtrent huidige situatie

Hallo ZOBbers, 

Na een flinke tijd zonder trainingen, lijkt het er toch op dat we binnenkort weer rustig aan kunnen gaan zwemmen. Zo is gisteren gebleken uit het nieuwe protocol voor verantwoord zwemmen, wat opgesteld is door de KNZB. 

Het bestuur en de TC zouden graag vanaf maandag 11 mei as. willen starten, maar helaas zijn we afhankelijk van het zwembad die (voor alsnog) pas per 1 juni weer open zal gaan. 

We zijn al flink aan het nadenken over hoe de trainingen eruit moeten komen te zien en zodra wij meer weten, krijgen jullie dat direct te horen. Houd de ZOB site goed in de gaten, maar we sturen jullie uiteraard ook nog een mail hierover. 

Wij hopen jullie weer heel snel in het zwembad te kunnen zien, maar nog even geduld dus!

Ingmar, Danielle en Wendy.

 

 

 

 

mei
05

ZOBbers zwemmen buiten als alternatief

ZOBbers kiezen het ruime sop, als het in het zwembad niet kan. Natuurlijk gebeurt dat wel op afstand. Deze bikkels hebben al meerdere keren in het Waaltje bij Heerjansdam gezwommen en daar zullen in deze tijden nog vele kilometers aan vastgeplakt worden. 

 • 20190409_191047-Copy-300x225
 • 20190409_200801-Copy-300x225
 • 20190409_200919-Copy-300x225
 • 20190409_201109-Copy-768x576
 • 20190409_201413-Copy-150x150
 • 20190409_201611-Copy
 • 20190409_201830-Copy
 • 20190526_114514-Copy-225x300
 • 20190601_141706-768x576
 • 20190706_165555-300x225
 • 20190706_165606-1024x768
 • DSC04542_1607x1070
 • DSC04592_1607x1070
 • DSC04601_1607x1070
 • DSC04603_1607x1070
 • DSC04609_1607x1070
 • DSC04618_1607x1070
 • DSC04622_1607x1070
 • DSCN1537_922x691
 • DSCN1547_922x691
 • DSCN1637_922x691
 • DSCN1697_922x691
 • DSCN1707_922x691
 • DSCN1709_922x691
 • DSCN1718_922x691
 • DSCN1720_922x691
 • DSCN1750_922x691
 • DSCN1752_922x691
 • DSCN1761_922x691
 • DSCN1762_922x691
 • DSCN1772_922x691
 • DSCN1774_922x691
 • DSCN1797_922x691
 • DSCN1801_922x691
 • DSCN1803_922x691
 • DSCN1807_922x691
 • DSCN1814_922x691
 • DSC_0026-Copy-768x512
 • DSC_0040-Copy-150x150
 • DSC_0132-Copy-768x512
 • DSC_0134-Copy-150x150
 • DSC_0173-Copy-768x512
 • DSC_0365-1024x682
 • IMG-20140104-WA0010
 • IMG-20140104-WA0011
 • IMG-20190602-WA0001-150x150
 • IMG-20190602-WA0001-300x169
 • IMG-20190603-WA0001-150x150
 • IMG-20190603-WA0001-197x300