mei
10

Master kampioenschappen

Open Nederlandse master kampioenschappen lange baan in Den Haag

Terwijl de zomer zijn intrede deed in Nederland stond er voor onze masters weer een titeltoernooi op het programma. Nadat de groep in januari naar Terneuzen vertrokken was voor het korte baan toernooi, was van 3 mei tot en met 6 mei dit keer Het Hofbad in Den Haag, het decor voor de Nederlandse master kampioenschappen op de lange baan. Het team bestond uit: Ingmar, Harmen, Roderik, Wendy, Rebecca, Ian, Thirza & Daan.

Het toernooi leverde op:

  • 2 clubrecords
  • 37 persoonlijke record
  • 5 medailles (1x zilver, 4x brons)

Het toernooi startte met een primeurtje, nou ja zeg maar gerust een PRIMEUR. Waar normaal gesproken ZOB’bers niet snel kiezen voor afstanden langer dan 200 meter durfde Ingmar het aan om de 1500 meter te gaan zwemmen, deze 30 banen legde hij in een recordtijd af, wat niet alleen goed was voor een bronzen medaille maar deze race leverde hem ook nog eens twee clubrecords op. De eindtijd (22:25.92) was goed voor een clubrecord en… de tussentijd na 800 meter (11:57.03) was ook sneller dan het bestaande clubrecord.

De andere twee individuele medailles werden veroverd door Roderik, hij sprintte op de 50 vrij naar zilver (25:82) en op de 50 rug naar brons (31:42). De twee overige bronzen medailles werd binnengesleept door de estafettes, het team bestaande uit: Daan, Rebecca, Ingmar & Wendy werden derde op de 4×100 vrij en op de 4×50 vrij mocht het team ook een bronzen medaille ophalen, het team bestond uit: Wendy, Ian, Rebecca en Roderik.

Ian kreeg het voor elkaar om op iedere afstand een persoonlijk record te zwemmen, en bijna altijd was het ook nog eens raak op de tussentijden. Ook Daan behaalde een 100% score wat betreft pr’s, zowel op de 400 wissel, 100 vlinder en als startzwemmer van de 4x100m vrij was het raak. Rebecca kon ook lachend het water uit komen na de 50 rug en na de 100 vlinder, want ook haar tijden op deze afstanden waren goed voor een persoonlijke record 50 meter bad en dat na een longontsteking. ‘Coach’ Harrie kon natuurlijk niet achterblijven en zwom op de 50 rug en de 50 school naar een nieuw ‘personal best’ en op de 200 school bleef hij keurig onder 3 minuut, met 2.58.00 werd hij vierde in de eindrankschikking.

Na de 1500 meter van Ingmar was “zijn weekend eigenlijk al geslaagd” maar toch ging hij verder met het zwemmen van toptijden, met een 5de plaats op de 200 school en een 6de plaats op de 400 vrij, kan Ingmar met een brede glimlach terug kijken op zijn prestaties. Thirza liet zien dat ze zonder al te veel trainen nog prima tijden kan zwemmen, met eventjes een 1:18:16 op de 100 vlinder en op haar andere afstanden bleef ze ook maar net boven haar pr en ook Wendy zwom weliswaar tijden die boven haar pr waren, maar ook zij kon met een glimlach uit het water stappen.

Er waren niet alleen zobbers op actief in het water, maar ook langs de kant stonden bekenden. Esther was zaterdag en zondag aanwezig om te fungeren als speaker en Ank Evers stond langs het bad als kamprechter en klokker.