apr
23

ZOB’66 KAMPIOEN!!!!!

Guess who’s back?!

Zaterdag 21 april zijn de wedstrijdzwemmers tijdens de finaleronde van de Nationale Zwemcompetitie KAMPIOEN geworden 1e klasse regio west. Na een tijdens het gehele seizoen nek-aan-nek-race met De Geul uit Papendrecht trok ZOB’66 uiteindelijk aan het langste eind. De finaleronde werd zo overtuigend gezwommen door alle ZOBbers, waardoor onze voorsprong in 1 wedstrijd meer dan werd verdubbeld; van 49 naar 105 seconden. Door dit kampioenschap hebben we promotie afgedwongen en zwemmen we volgend seizoen in de landelijke C-klasse. Na 5 seizoen keren we weer terug op dit niveau.

Het aankomende kampioenschap gaf de estafetteteams aan het begin van de wedstrijd vleugels. Zowel het jongens estafetteteam 4×50 wissel met Julian, Boaz, Mart en Christiaan als het meisjesteam 4×50 vrij met Lotte, Jet, Emi en Roos tikten zeer overtuigend als eerste aan. De meisjes verbeterden hun inschrijftijd zelfs met 2,5 seconden en zwommen daarmee 0,7 seconden onder het clubrecord uit 2010.

Op de individuele nummers werd maar liefst 12x de nummer 1 positie gehaald, daarmee wonnen we 50% van alle afstanden in een deelnemersveld van 4 verenigingen. Deze gouden plakken werden in de wacht gesleept door Lucas Bongers (2x), Thomas Klaassen, Mart de Koning (2x), Daan Siebenheller, Roos van Haaff (2x + CR 200 rug), Quinty Kersten (2x) en Emi Schipper (2x).

Ook werd een veelvoud aan zilveren en bronzen medailles gewonnen; 10x zilver en 12x brons. PR’s werden er ook weer volop zwommen; 55 in totaal. Omdat het er zo ontzettend veel zijn noemen we de meest uit het oog springende prestaties:

 • Merel zwom voor het eerst een 100 wissel en werd daarmee 4e;
 • 200 vrij jongens: Benjamin 4 sec PR (goed voor zilver), Jens 6 sec, Tavi 16 sec en Michaël 8 sec;
 • Jet won 2x brons (100 wissel en 200 rug) in een oudere leeftijdscategorie en ook 2 PR’s;
 • Esmee won 2x brons (100 rug en 100 vrij) in de sterk bezette leeftijd meisjes 18 jaar en jonger;
 • Lotte van der Maas zwom als stand in voor Rebecca mee bij de dames en dat deed zij zeer verdienstelijk met een 6e en 5e plaats;
 • Ian zwom een PR van 2 seconden op de 200 wissel en dook voor het eerst onder de 2.30;
 • Harmen en Ingmar zwommen – omdat het de kampioenswedstrijd – een 200 wissel resp. 50 vrij en deden dat onder luid gejuich van alle zwemmers 😉;
 • Quinty zwom voor het eerst onder de 1.20 op de 100 vrij (1.19,01)
 • Thomas zwom 3,5 seconden van zijn PR af op de 100 vrij die hij vorige week zwom. Roan zwom op deze afstand 6 seconden van zijn snelste tijd af;
 • Maud won in een PR zilver op de 50 school+
 • Jesse en Christiaan zwommen beide 25 seconden dan hun vorige snelste tijd op de 200 rug en werden hiermee 4e en 5e.
 • Julian wéér net niet onder de 1.00 op de 100 vrij: 1.00,12. Het leverde hem wel de zilveren medaille op;
 • Tristan zwom voor het eerst een 26-er op de 50 vrij.

De wedstrijd werd afgesloten met nog twee estafettes die óók overtuigend werden gewonnen door de teams van ZOB’66. Benjamin, Jens, Thijs en Tavi wonnen de 4×50 vrij jongens en het team met Thomas, Daniël, Milan en Michael werd derde.

Het klap- en sluitstuk van de middag was de 8×50 vrij mix. Team 1 snelde naar de snelste tijd gezwommen in de afgelopen 5 jaar op dit onderdeel en tikte daarmee ook als eerste aan. Team 2 zwom naar een zeer verdienstelijke 3e plaats en liet daarmee 1e teams van andere clubs achter zich (klasse!!!).

Na de wedstrijd werd het behaalde resultaat gevierd met een drankje in het clubhuis van De Geul. Ook De Geul was van de partij, zij hadden door hun positie bij de snelste 4 niet-kampioenen uit de landelijke ranglijst ook promotie afgedwongen. Namens het bestuur feliciteerden Theo en Sander het team en verrasten hen met een handdoekje met daarop bedrukt:

ZOB’66 KAMPIOEN!!!!!