apr
08

Nieuw talent wedstrijd….

Nieuw talent wedstrijd: minioren maken progressie

Dinsdagavond 3 april werd alweer de tweede en laatste Nieuw talent wedstrijd van het seizoen 2017/2018 georganiseerd. De wedstrijd was voor de wedstrijdzwemmers en minioren zwemmers lid van ZOB’66 geboren in 2006 (2005) en later. Door het meedoen aan de Nieuw talent wedstrijd wordt er door de zwemmers kennis gemaakt met de procedures van een ‘echte’ zwemwedstrijd en er konden nog medailles gewonnen worden ook!

De zwemmers zwommen een 50 m school en 50 m vrij.. Per categorie werden twee eindklassementen opgemaakt; één van de snelste tijd na drie afstanden en één van de grootste tijdsverbetering t.o.v. zijn/haar huidige tijd.

Bij de meisjes minioren 2006/2007 was Chava Reedijk de snelste over drie afstanden. In hetzelfde klassement bij de jongens verdeelden Flyn de Vos (1) en Senna Mol (2) de medailles. Bij de jongste minioren, geboren in 2008 en later, was de medailleverdeling als volgt:

  • 1e: Alieke Vos en Joshua Tanga
  • 2e: Sophie Rijnsburger en Christiaan van Schie
  • 3e: Pascale Sanders en Constantijn van Moorsel

In dezelfde categorie zwom Pascale Sanders bij de meisjes de grootste tijdsverbetering bij elkaar door in totaal maar liefst 26 seconden sneller te zwemmen dan met de Nieuw talent wedstrijd afgelopen oktober. Met 39 seconden verbetering won Christiaan van Schie dit klassement bij de jongens. Joshua Tanga, Sophie Rijnsburger (beide zilver) en Lente Smits (brons) wonnen de medailles met de andere kleuren.

Bij de wedstrijdzwemmers was Quinty Kersten het snelste meisje na drie afstanden. Anna Melissant werd tweede en Désila Alla zwom naar de derde plaats. In hetzelfde klassement bij de jongens was Tavi de Gelder de snelste, Thomas Klaassen en Rick Boender zwommen naar de tweede en derde plaats. Bij de jongste wedstrijdzwemmers, geboren in 2008 en later, was de medailleverdeling als volgt:

  • 1e: Judith Keijzer en Lucas Bongers
  • 2e: Luna Schipper en Duco de Gelder
  • 3e: Merel Toonen en Daniël Klaassen

Lucièn Scheerhoorn won het klassement ‘grootste tijdsverbetering’ bij de wedstrijdzwemmers door over drie afstanden zijn eigen persoonlijke records met 9 seconden te verbeteren, Gonnie Barnhoorn won dit klassement bij de meisjes door 15 seconden harder te zwemmen dan haar snelste tijden tot nog toe gezwommen. Laetitia Scheerhoorn en Luuk van der Schoor wonnen het zilver, Ymke van der Velden en Pieter-Bas Boekee het brons.

Ook de zwemmers die geen medailles hebben gewonnen lieten zien dat ze veel progressie geboekt hebben, de zwemmers die een half jaar geleden ook deelnamen aan de Nieuw talent wedstrijd zwommen gemiddeld weer 6 seconden sneller dan toen. De toekomst van ZOB’66 kunnen we zonnig tegemoet zien, ga zo door allemaal!

Lijkt het je ook zo leuk om mee te doen aan een Nieuw talent wedstrijd, heb je zwemtalent en ben je nog geen lid van ZOB’66? Kom kan een keertje bij ons kijken (of meedoen) op de dinsdagavond vanaf 18:30 uur tijdens de training van het minioren zwemmen, je wordt dan opgevangen door één van onze trainsters! Wij zwemmen in zwembad De Boogerd in Oud-Beijerland.