mrt
27

ZOB nog steeds op 1

Zaterdag 17 maart zwom de A- en B-selectie de 4e ronde van de Nationale Zwemcompetitie. We begonnen deze wedstrijd met 29 seconden voorsprong en het doel was om deze voorsprong ten minste te consolideren. Na de telling bleek dit gelukt te zijn en wisten we onze voorsprong weer verder uit te bouwen naar in totaal 49 seconden.

Er werd weer een karrenvracht aan medailles binnengesleept door de ZOB’ers. In totaal 14 gouden, 7 zilveren en 9 bronzen medailles. Individueel goud was er voor Lucas Bongers (2x), Jens Brouwer, Tavi de Gelder (2x), Mart de Koning (2x), Daan Siebenheller, Roos van Haaff (2x) en Lotte van der Maas (2x).

Bij de estafettes was het ook goud dat er blonk. Christiaan, Jesse, Chris en Mart snelden in een tijd van 1.54 naar de 1e plaats op de 4×50 vrij, wat Jet, Emi, Lotte en Daphne ook deden op de 4×50 wissel in een tijd van 2.25. Ook Maud, Anna, Quinty en Esmeralda zwommen deze estafette en zwommen knap naar de 4e plaats in 2.49.

De dames Jet, Roos, Rebecca en Wendy zwommen de 4×100 wissel en haalde in een tijd van 4.55 de 3e plaats binnen.

Omdat er een puntentelling op basis van gezwommen tijden was, zijn de gezwommen PR’s eigenlijk nog belangrijker dan het aantal medailles. Ook dat verliep uitstekend, er werden maar liefst 72 PR’s gezwommen door alle ZOB’ers bij elkaar. Door deze vele verbeteringen is het ons dus weer gelukt om de 1e plaats in de tussenstand van de competitie vast te houden.

Al met al dus wederom een succesvolle middag voor ZOB’66. Op naar de laatste ronde op 21 april! Omcirkel deze dag in je agenda en zorg dat je er bij bent!!!