Jun
29

2e plaats ZOB’66 Doetse Kom Bokaal

Zaterdagochtend 24 juni heeft het wedstrijdteam deelgenomen de jaarlijks terugkerende 'Doetse Kom Bokaal' in het 50 m buitenbad van Giessenburg. Ondanks dat het een regenachtige dag was, was het een zeer geslaagde afsluiting van het wedstrijdseizoen. De zwemmers en coaches van de deelnemende teams hadden het onderling gezellig en ondertussen werden nog mooie prestaties neergezet ook. De Doetse Kom Bokaal is een wedstrijd waarbij de club met de beste gemiddelde prestatie van haar zwemmers de wedstrijd wint. In het eindklassement is ZOB'66 tweede geworden achter winnaar zc De Schotejil uit Middelharnis. De volledige eindstand:

1

 

 

 

 

 

 

 

De wedstrijd startte met twee estafettes; de 4×100 vrij voor dames en heren. In beide programma's tikten de teams van ZOB'66 als tweede aan.

Tijdens de wedstrijd werden de nodige PR's gezwommen en een flink aantal ereplaatsen gehaald. ZOB'66 won dan ook het medailleklassement van deze wedstrijd:

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rick Boender verbeterde het clubrecord 50 school jongens 10 jaar en jonger. Hij verbrak het record van Sven Brochard dat hij 4 jaar geleden zwom.

Halverwege de wedstrijd werd het beruchte programma 13A afgewerkt, de 100 m vrije slag voor coaches, trainers, officials, ouders en iedereen die minimaal diploma A heeft. Namens ZOB'66 zwommen Sander van Haaff, Patrick Bongers en Eddy de Dobbelaar mee, dankzij de aanmoedigingen van alle aanwezige ZOBbers zwommen ze prima tijden.

De wedstrijd werd afgesloten met nog twee estafettes. De 8×50 vrij minioren mix werd gewonnen door het team met Emi, Stijn, Silvy, Rick, Bente, Luuk, Daphne en Thijs. Het afsluitende spektakelstuk, de 8×50 vrij senioren mix, werd gewonnen door De Schotejil, waarna het team van ZOB'66 met Rozemarijn, Ian, Lindsey, Mart, Almira, Julian, Wendy en Tristan als tweede aantikte.

Op de facebookpagina van ZOB'66 zijn de foto's van de medaillewinnaars namens ZOB'66 te vinden: http://www.facebook.com/zob66. De volledige uitslag is te raadplegen bij de uitslagen op de website van ZOB'66.