Archive for april, 2018

apr
23

ZOB’66 KAMPIOEN!!!!!

Guess who’s back?!

Zaterdag 21 april zijn de wedstrijdzwemmers tijdens de finaleronde van de Nationale Zwemcompetitie KAMPIOEN geworden 1e klasse regio west. Na een tijdens het gehele seizoen nek-aan-nek-race met De Geul uit Papendrecht trok ZOB’66 uiteindelijk aan het langste eind. De finaleronde werd zo overtuigend gezwommen door alle ZOBbers, waardoor onze voorsprong in 1 wedstrijd meer dan werd verdubbeld; van 49 naar 105 seconden. Door dit kampioenschap hebben we promotie afgedwongen en zwemmen we volgend seizoen in de landelijke C-klasse. Na 5 seizoen keren we weer terug op dit niveau.

Het aankomende kampioenschap gaf de estafetteteams aan het begin van de wedstrijd vleugels. Zowel het jongens estafetteteam 4×50 wissel met Julian, Boaz, Mart en Christiaan als het meisjesteam 4×50 vrij met Lotte, Jet, Emi en Roos tikten zeer overtuigend als eerste aan. De meisjes verbeterden hun inschrijftijd zelfs met 2,5 seconden en zwommen daarmee 0,7 seconden onder het clubrecord uit 2010.

Op de individuele nummers werd maar liefst 12x de nummer 1 positie gehaald, daarmee wonnen we 50% van alle afstanden in een deelnemersveld van 4 verenigingen. Deze gouden plakken werden in de wacht gesleept door Lucas Bongers (2x), Thomas Klaassen, Mart de Koning (2x), Daan Siebenheller, Roos van Haaff (2x + CR 200 rug), Quinty Kersten (2x) en Emi Schipper (2x).

Ook werd een veelvoud aan zilveren en bronzen medailles gewonnen; 10x zilver en 12x brons. PR’s werden er ook weer volop zwommen; 55 in totaal. Omdat het er zo ontzettend veel zijn noemen we de meest uit het oog springende prestaties:

 • Merel zwom voor het eerst een 100 wissel en werd daarmee 4e;
 • 200 vrij jongens: Benjamin 4 sec PR (goed voor zilver), Jens 6 sec, Tavi 16 sec en Michaël 8 sec;
 • Jet won 2x brons (100 wissel en 200 rug) in een oudere leeftijdscategorie en ook 2 PR’s;
 • Esmee won 2x brons (100 rug en 100 vrij) in de sterk bezette leeftijd meisjes 18 jaar en jonger;
 • Lotte van der Maas zwom als stand in voor Rebecca mee bij de dames en dat deed zij zeer verdienstelijk met een 6e en 5e plaats;
 • Ian zwom een PR van 2 seconden op de 200 wissel en dook voor het eerst onder de 2.30;
 • Harmen en Ingmar zwommen – omdat het de kampioenswedstrijd – een 200 wissel resp. 50 vrij en deden dat onder luid gejuich van alle zwemmers 😉;
 • Quinty zwom voor het eerst onder de 1.20 op de 100 vrij (1.19,01)
 • Thomas zwom 3,5 seconden van zijn PR af op de 100 vrij die hij vorige week zwom. Roan zwom op deze afstand 6 seconden van zijn snelste tijd af;
 • Maud won in een PR zilver op de 50 school+
 • Jesse en Christiaan zwommen beide 25 seconden dan hun vorige snelste tijd op de 200 rug en werden hiermee 4e en 5e.
 • Julian wéér net niet onder de 1.00 op de 100 vrij: 1.00,12. Het leverde hem wel de zilveren medaille op;
 • Tristan zwom voor het eerst een 26-er op de 50 vrij.

De wedstrijd werd afgesloten met nog twee estafettes die óók overtuigend werden gewonnen door de teams van ZOB’66. Benjamin, Jens, Thijs en Tavi wonnen de 4×50 vrij jongens en het team met Thomas, Daniël, Milan en Michael werd derde.

Het klap- en sluitstuk van de middag was de 8×50 vrij mix. Team 1 snelde naar de snelste tijd gezwommen in de afgelopen 5 jaar op dit onderdeel en tikte daarmee ook als eerste aan. Team 2 zwom naar een zeer verdienstelijke 3e plaats en liet daarmee 1e teams van andere clubs achter zich (klasse!!!).

Na de wedstrijd werd het behaalde resultaat gevierd met een drankje in het clubhuis van De Geul. Ook De Geul was van de partij, zij hadden door hun positie bij de snelste 4 niet-kampioenen uit de landelijke ranglijst ook promotie afgedwongen. Namens het bestuur feliciteerden Theo en Sander het team en verrasten hen met een handdoekje met daarop bedrukt:

ZOB’66 KAMPIOEN!!!!!

 

apr
08

Nieuw talent wedstrijd….

Nieuw talent wedstrijd: minioren maken progressie

Dinsdagavond 3 april werd alweer de tweede en laatste Nieuw talent wedstrijd van het seizoen 2017/2018 georganiseerd. De wedstrijd was voor de wedstrijdzwemmers en minioren zwemmers lid van ZOB’66 geboren in 2006 (2005) en later. Door het meedoen aan de Nieuw talent wedstrijd wordt er door de zwemmers kennis gemaakt met de procedures van een ‘echte’ zwemwedstrijd en er konden nog medailles gewonnen worden ook!

De zwemmers zwommen een 50 m school en 50 m vrij.. Per categorie werden twee eindklassementen opgemaakt; één van de snelste tijd na drie afstanden en één van de grootste tijdsverbetering t.o.v. zijn/haar huidige tijd.

Bij de meisjes minioren 2006/2007 was Chava Reedijk de snelste over drie afstanden. In hetzelfde klassement bij de jongens verdeelden Flyn de Vos (1) en Senna Mol (2) de medailles. Bij de jongste minioren, geboren in 2008 en later, was de medailleverdeling als volgt:

 • 1e: Alieke Vos en Joshua Tanga
 • 2e: Sophie Rijnsburger en Christiaan van Schie
 • 3e: Pascale Sanders en Constantijn van Moorsel

In dezelfde categorie zwom Pascale Sanders bij de meisjes de grootste tijdsverbetering bij elkaar door in totaal maar liefst 26 seconden sneller te zwemmen dan met de Nieuw talent wedstrijd afgelopen oktober. Met 39 seconden verbetering won Christiaan van Schie dit klassement bij de jongens. Joshua Tanga, Sophie Rijnsburger (beide zilver) en Lente Smits (brons) wonnen de medailles met de andere kleuren.

Bij de wedstrijdzwemmers was Quinty Kersten het snelste meisje na drie afstanden. Anna Melissant werd tweede en Désila Alla zwom naar de derde plaats. In hetzelfde klassement bij de jongens was Tavi de Gelder de snelste, Thomas Klaassen en Rick Boender zwommen naar de tweede en derde plaats. Bij de jongste wedstrijdzwemmers, geboren in 2008 en later, was de medailleverdeling als volgt:

 • 1e: Judith Keijzer en Lucas Bongers
 • 2e: Luna Schipper en Duco de Gelder
 • 3e: Merel Toonen en Daniël Klaassen

Lucièn Scheerhoorn won het klassement ‘grootste tijdsverbetering’ bij de wedstrijdzwemmers door over drie afstanden zijn eigen persoonlijke records met 9 seconden te verbeteren, Gonnie Barnhoorn won dit klassement bij de meisjes door 15 seconden harder te zwemmen dan haar snelste tijden tot nog toe gezwommen. Laetitia Scheerhoorn en Luuk van der Schoor wonnen het zilver, Ymke van der Velden en Pieter-Bas Boekee het brons.

Ook de zwemmers die geen medailles hebben gewonnen lieten zien dat ze veel progressie geboekt hebben, de zwemmers die een half jaar geleden ook deelnamen aan de Nieuw talent wedstrijd zwommen gemiddeld weer 6 seconden sneller dan toen. De toekomst van ZOB’66 kunnen we zonnig tegemoet zien, ga zo door allemaal!

Lijkt het je ook zo leuk om mee te doen aan een Nieuw talent wedstrijd, heb je zwemtalent en ben je nog geen lid van ZOB’66? Kom kan een keertje bij ons kijken (of meedoen) op de dinsdagavond vanaf 18:30 uur tijdens de training van het minioren zwemmen, je wordt dan opgevangen door één van onze trainsters! Wij zwemmen in zwembad De Boogerd in Oud-Beijerland.

apr
01

Op uw plaatsen…

Tips voor een snellere start

Om snel te kunnen starten, is een goede voorbereiding noodzakelijk. De start begint namelijk niet pas na het startsignaal.

Start tijdens het inzwemmen

Tijdens het inzwemmen is er (bijna) altijd een sprint-baan beschikbaar waar je alvast een start kunt oefenen. Maak hier gebruik van! Zo kun je namelijk al even kennismaken met het startblok. Want, zo weten de meeste zwemmers, het ene startblok is het andere niet. Soms is het startblok erg glad. Soms kunnen je handen het blok niet vastpakken zoals je gewend bent. Soms is het startblok heel klein. Allemaal dingen waar je niet pas achter wil komen op het moment dat je race begint!

Als je er tijdens de start bij het inzwemmen achter komt dat er iets niet zo is als jij gewend bent, heb je de tijd om aanpassingen te doen. Dit zorgt ervoor dat je straks tijdens je race weet hoe jij toch een goede en snelle start kunt maken.

Doe een reactiespelletje

We zijn niet allemaal even snel van het blok af. Soms kun je dit ook echt zien! De reactietijd is de tijd die je nodig hebt om van het blok af te komen als het startsignaal is geweest. De reactietijd wil je zo kort mogelijk maken want zo word je totale zwemtijd korter!

Om dit voor elkaar te krijgen kun je voor je race wat reactiespelletjes doen. Zo ben je alvast alert en wordt je reactietijd sneller. Doe dit spelletje wel echt vlak voor je race en niet al een uur van tevoren.

Een simpel voorbeeld van wat je kunt doen, is iemand een startsignaal laten geven en zelf zo hoog mogelijk springen op dit signaal.

 

Luister naar de starter

Ook voor de starter geldt: de ene starter is de andere niet. Sommige wachten heel lang tussen “op uw plaatsen” en het startsignaal en andere starters wachten korter. De meeste starters zijn echter wel consequent is wat ze doen. Als je goed luistert naar de starter in bijvoorbeeld de serie voor je, ben je hier wat meer op ingespeeld. Zo kom je niet voor verassingen te staan!

apr
01

Einduitslag regiocompetitie

apr
01

Cool jack: laatste kans!

Deze week is de laatste week dat je zo een geweldig ZOB jack kan bestellen. Na vrijdag 6 april kan er niet meer worden besteld, ivm met de drukkosten.

Jacks

De volgende mensen hebben besteld, graag controle van je maat; als er iets mis is even doorgeven op redactie@zob66.nl (ook als je er niet tussen staat)

Rick  152
Benjamin   164
Lotte K 42
Daan  S
Esmeralda  38
Jet   34
Lucièn  152
Laetitia  34
Alieke  146 anders 34
Harmen  L
Lotte van der M 36
Quinty  36
Ingmar 152
Ingmar  164
Ingmar XXL
Rozemarijn Al in bezit?
Pieter-Bas  152
Tim S
Maud  36
Loïs 34
Ilse  38
Jens M
Roan  164
Michaël  S
Milan M
Thijs S
Stijn S
Boaz M
Tristan L