Archive for december, 2017

dec
18

Kerstvakantie

Vanaf volgende week zijn er weer een aangepaste trainingstijden. Kijk hier om te zien op welke dagen er geen training wordt gegeven.

 

We wensen alle ZOBbers, vrijwilligers en ouders/verzorgers van onze ZOBbers gezellige feestdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2018!

Het bestuur

 

dec
18

Rozemarijn zwemt NJJK

Op vrijdag 15 december en zondag 17 december mocht Rozemarijn van Haaff uitkomen op het Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan in Eindhoven. Om hieraan mee te mogen doen moet je tijdens de eerdere wedstrijden zogenaamde limieten zwemmen; per geslacht, per leeftijdcategorie zijn deze limieten uiteraard verschillend. Je kunt deze limieten vinden op de website van de KNZB.

Roos mocht op vrijdagochtend starten met 200 meter schoolslag. Hoewel ze lang niet slecht zwom, gezien de zenuwen en vroegte, waren de andere meiden te sterk voor haar. Ze moest hier genoegen nemen met 2:54.67 wat een 20ste plaats betekende.

 

Halverwege de ochtend mocht ze nog een keer uitkomen op de 50 meter schoolslag. Hier ging het al stukken beter; onder aanmoediging van haar broers, opa en oma en vader en moeder zwom ze een hele nette 35.96, wat haar een mooie 26ste plek opleverde. Helaas waren beide tijden niet voldoende om mee te mogen doen met de finales in de middag.

Zondagochtend moest ze om 05:15 uur haar bed uit om op tijd in Eindhoven te kunnen zijn. Vandaag stond nog één afstand op het programma: de 100 meter school. Deze zwom ze in 1.19.23, voldoende voor een prima 24ste plek.

We zijn als vereniging super trots op deze kanjer!

 

 

dec
13

23 december Kerstontbijt!

dec
11

Sneeuw, sneeuw, sneeuw…

Ja ja, kijk maar eens naar buiten en zie die sneeuwvlokjes vallen. Wat een heerlijkheid…;-) Wees maar blij dat je zo een lekkere binnensport als zwemmen doet. Je moet er niet aan denken met dit weer achter een bal aan te moeten rennen…

De trainingen gaan vanavond gewoon door (tenzij er in de komende uren zoveel sneeuw valt dat het zwembad niet meer te bereiken is… kijk voordat je weggaat nog even op de site). Het water heeft een heerlijke temperatuur.

Het is uiteraard aan alle zwemmers en ouders om zelf te beslissen of je wilt komen. Het kan best gevaarlijk worden op de weg, dus als je van buiten OBL komt, is het wellicht beter om vanavond over te slaan. Als je met de fiets komt kijk dan ook uit, het kan her en der glad zijn. Beste kom je lopend; trek een paar lekkere dikke UGGHS aan.

Veel sneeuwplezier.

dec
03

ZOB66 nosing & tasting

Dat ZOB-ers op meerdere natte fronten actief zijn, bleek maar weer eens op donderdag 16 november tijdens de 1e ZOB66 nosing & tasting. Dit evenement vond plaats op zolder van het voormalige kantongerecht van Oud-Beijerland (en wie nou niet waar dat is?).

Een aantal trimzwemmers uit baan 3 zijn een aantal jaren geleden naar Schotland geweest voor een rondreis lang de Lochs en de whisky clans. Zij wilden deze ervaring graag met ons delen. Er werd uitleg geven over onder andere het stoken van Schotse nationale drank, de vier smaakkwadranten, waarom een pipet gebruikt wordt en nog een aantal andere wetenswaardigheden. Uiteraard kon er ook geproefd worden. En de lekkere hapjes die erbij geserveerd werden, maakten het geheel af. 

John en Paul hebben hun verhaal met enthousiasme verteld en voor een geslaagde aankleding van de avond gezorgd.