Archive for november, 2017

nov
27

De regio clubmeet

2 x goud voor Luna & brons voor Lucas plus een clubrecord voor de 4×50 wisselslag meisjes tijdens de regio clubmeet.

Lees hier de eindstand

Afgelopen zaterdag (25-11) hebben de jongste ZOBbertjes deelgenomen aan de Regio Clubmeet in Dordrecht. De wedstrijd begon met een officiële opkomst van de deelnemende teams in het thema ‘sprookjes’. Uitgedost met de draak in de handen trok ons team ten strijden.

De wedstrijd startte met de 4×50 vrijeslag mix; Lucas, Bente, Esther & Tavi begonnen gelijk lekker en zwommen maar liefst 11 seconde sneller dan de inschrijftijd en eindigde daarmee op een 5de plaats. De toon was gezet en de individuele afstanden konden beginnen.

Op de individuele afstanden werden er niet alleen mooie PR’s gescoord maar werden er ook nog medailles behaald. Lucas en Luna wisten een medaille in de wacht te slepen. Lucas zwom niet alleen een pr van 2 seconde op de 50 school maar mocht ook nog eens brons in ontvangst nemen. Luna mocht zelfs twee medailles mee naar huis nemen, zowel op de 50 rug als de 50 vrij tikte ze als eerste aan en dit leverde haar dan ook twee keer goud op, de eindtijd op beide afstanden was overigens goed voor een persoonlijk record.  

Hoogtepunten op de individuele afstanden waren de 7de plek van Duco op de 50 school als 7 jarige tussen de 8 en 9 jarige. Luuk die een pr zwom van 13 seconden op de 100 vrij en Lucièn  die zichzelf met 5 seconde verbeterde op diezelfde afstand. Rick werd zowel op de 50 school als de 100 wissel vijfde, op de 100 wissel zwom ook nog eens mooi twee seconde van zijn tijd af.  Duco zwom ook nog een pr van drie seconde op de 50 vrij en Thomas verbeterde zichzelf met 2 seconde op de 50 vlinder.

Na de individuele afstanden stonden er nog twee stwas weer tijd voor twee estafettes. Zowel de meisjes als de jongens zwommen de 4×50 wissel. Het meisjesteam bestond uit: Luna, Merel, Judith & Bente en zij zwommen naar een 6de plaats in een tijd van 3.10.83. Deze tijd betekent een verbetering van het clubrecord, meisjes onder de 10 jaar, met maar liefst 13(!!) seconde.

De jongens; Tavi, Roan, Thomas & Rick zwommen naar een vierde plaats in een tijd van 3.02.83, wat een verbetering was van 7 seconde ten opzichte van de inschrijftijd.

De regio clubmeet is niet alleen een individuele wedstrijd waar medailles gewonnen kunnen worden, ook wordt er een klassement bijgehouden per vereniging. Helaas wist ZOB hier niet in de prijzen te vallen, maar met een zevende plek mogen de zwemmers meer dan tevreden zijn, ZOB wist immers nog nooit zo hoog te eindigen.

Niet alleen de zwemmers mogen zichzelf een schouderklopje geven, maar ook de ouders die geholpen hebben bij het knutselen. Vanuit de organisatie kwam nog een bericht binnen met een bedankje aan Esther voor het speakeren!

Esther bedankt, niet alleen namens de organisatie maar ook namens ZOB!!

nov
21

Bestuurslid gezocht

ZOB’66 is een groeiende en succesvolle zwemvereniging in Oud-Beijerland. We hebben ambitie en plezier hoog in het vaandel. Om verder te kunnen groeien en verder te professionaliseren zijn we op zoek naar een nieuw bestuurslid (m/v). We zijn met name op zoek naar iemand die (grote) affiniteit heeft met het (wedstrijd) zwemmen, die het leuk vindt om verder mee te bouwen aan ZOB’66, hands-on-mentaliteit heeft, beschikt over een breed netwerk in de zwemwereld en een aantoonbare werkervaring heeft in soort gelijke functies.

Herkent u zich niet helemaal in bovenstaande beschrijving maar beschikt u wel over een gezonde dosis humor, energie en de wens om gewaardeerd te worden door vele zwemmers dan vragen we u met klem om toch te reageren 😉

We bieden een gezellige, ambitieuze zwemclub vol met dankbare zwemmers, en diverse verwaarloosbare emolumenten.

Mail: info@zob66.nl

Het bestuur

nov
20

Regiokampioenschappen 2

Na het succes van vorige weekend hebben de ZOBbers zichzelf dit weekend helemaal overtroffen met 2 medailles, 1 clubrecord en maar liefst 36 PR’s. 

Zowel Wendy als Roos mochten dit weekend met een stuk ere metaal naar huis; Wendy werd derde op de 200m rug en Roos werd tweede op de 50 meter school.

Daarnaast zwom Wendy ook nog een club record op de 400 wissel (5.28.53)

Christiaan zwom de beste verbetering op 200 vrije slag (15 sec!), Pim zwom een prima PR op 50 vlinderslag, Rebecca en Thijs verbeterde zichzelf 2x dit weekend (resp. 50 school/100 vlinder en 100 rug/50 vlinder). Mart verbeterde zichzelf 3x dit weekend op de 100 vrij, 50 vlinder en bijna 9 sec op de 200 vlinder wat hem een prachtige 7de plek opleverde en ook Lotte heeft 3 van haar tijden nog strakker neergezet (50 school, 100 school en 100 vlinder). 

Jet, Emi en Daan wisten zichzelf op 4 afstanden te verbeteren 
– Jet: 400 vrij, 200 rug (dik 3 seconden!!), 100 school en 400 wissel
– Emi: 200 rug, 50 school, 100 school (2 dikke seconden!) & 200 school
– Daan: (op al zijn afstanden) 100 vrij (1.5 seconde!), 100 rug, 50 vlinder en 200 vlinder

Bijzonder was het optreden van Jesse die net als Daan op al zijn afstanden een PR zwom (100 vrij (3 sec), 200 vrij (8 sec), 50 rug, 100 rug en 50 vlinder). 5 dikke PR’s dus… knap gedaan Jesse!

Als hekkensluiter dit weekend staat Roos met 6 PR’s op 400 vrij, 200 rug, 50 school, 100 school, 200 school (dik 6 seconden!) en 100 vlinder. Met de 50 school zette ze haar njjk limiet nog strakker op 35.15.

Met 25 top 10 notaties(1x2de, 1x3de, 1x4de, 3x5de, 3x6de, 2x7de, 6x8ste, 2x9de en 6x10de)  kunnen we ook nog zeggen dat ZOB als team buitengewoon goed gepresteerd heeft. 

Proficiat allemaal!

nov
17

Regiokampioenschappen 1

ZOB ging met een aardige afvaardiging naar Den Haag voor het eerste weekend van de regiokampioenschappen. Alle zwemmers haalden of individuele pr’s en 2 estafette teams zetten een clubrecord. Het team van Daphne (rug), Emi (school), Lotte (vlinder) en Jet (vrij) verbraken het 7 jaar oude record op de 4x 50 wissel. Tristan (rug), Roos (school), Mart (vlinder) en Wendy (vrij) braken het clubrecord op de 4x 100 wissel met de scherpe tijd van 4.35,32.

Verder waren er individuele pr’s Mart en Boaz op de 200 school. Jet 200 vlinder. Jesse, Christiaan, Mart, Boaz, Pim en Ian op de 50 vrij. Daphne, Jet en Roos op de 100 rug. Roos en Rebecca op de 50 vlinder. Mart op 200 rug. Lotte en Jet op de 200 wisselslag. Mart op de 50 school. Daphne, Emi en Roos op de 50 rug. Thijs, Christiaan, Sven, Mart en Pim op de 100 vlinder. Emi en Roos op de 200 vrij. 

 

 

Al met al was het een top weekend. Bij deze wensen we alle toppers ook het tweede weekend in Dordrecht weer héél veel succes!

nov
02

Nieuw talenten wedstrijd

Ieder seizoen organiseert ZOB’66 twee keer een wedstrijd voor de beginnende/jongere zwemmers. Het doel van deze wedstrijd is om de zwemmers kennis te laten maken met het zwemmen van wedstrijden en de procedure tijdens zo’n wedstrijd. Op dinsdag 31 oktober was het zover, deel 1 van het seizoen 2017-2018 werd gezwommen.

Bij deze wedstrijd wordt er onderscheid gemaakt tussen de wedstrijdzwemmers en minioren. De wedstrijdzwemmers zwemmen al vaker wedstrijden en voor de minioren daarentegen is dit één van hun eerste wedstrijden, zo niet de eerste wedstrijd.

De wedstrijdzwemmers zwommen de 50m vrij, 50m school & 50m rug. De minioren zwommen de 50m vrij, 50m school & 25m rug. De zwemmers kunnen op twee manieren medailles verdienen; of ze zwemmen het snelste over de drie afstanden bij elkaar opgeteld, of ze zwemmen de grootste tijdsverbetering bij elkaar ten opzichte van hun persoonlijk record (pr) of ten opzichte van de vorige nieuw talent wedstrijd in het geval van de minioren.

Quinty Kersten was het snelste meisjes bij de wedstrijdzwemsters uit het jaar 2005 – 2007, op de voet gevolgd door: Anna Melissant en Désila Alla.

Judith Keijzer legde de drie afstanden als snelste af in de leeftijdscategorie 2008 – 2009. Luna Schipper werd tweede en Merel Toonen legde beslag op het brons.

Bij de jongens geboren in 2007 of 2006 mocht Rick Boender het goud in ontvangst nemen en was het zilver voor Thomas Klaassen en het brons voor Stijn Gulden.

De snelste jongen in de leeftijdscategorie 2008 – 2010 en de winnaar van het goud was Lucas Bongers. In deze leeftijdscategorie ging Duco de Gelder met het zilver naar huis en Daniel Klaassen mocht het brons in ontvangst nemen.

Bij de minioren uit het jaar 2006 of 2007, was het goud voor Chava Reedijk, zilver was er voor Faith Burger en Amy van Oostrum zwom naar het brons.

In de leeftijdscategorie 2008 – 2010 was Alieke Vos de snelste, gevolgd door Sophie Rijnsburger en daarachter snelde Mirte Bongers naar het brons.

Bij de jongens was het goud voor Joshua Tanga en het zilver voor Christiaan van Schie.

Zoals gezegd gaat het bij de nieuw talent wedstrijd niet alleen om wie het snelste is, maar er iw ook een medaille te winnen voor de grootste tijdsverbetering (over drie afstanden). Bij de wedstrijdzwemmers was hier bij het goud voor: Bente Bekkens & Lucien Scheerhoorn. Het zilver was er voor: Anna Melissant & Lucas Bongers en Brons was er voor: Esther Keijzer & Rick Boender.

Bij de minioren werd de grootste tijdsverbetering bij elkaar gezwommen door: Chava Reedijk & Joshua Tanga, het zilver was voor er voor Pascale Sanders & Christiaan van Schie en Mirte Bongers mocht nog een keertje brons in ontvangst nemen.

Helaas kon niet ieder zwemmer met een medaille naar huis gaan, maar wat heeft iedereen het ontzettend goed gedaan👍. Zo lukte het bijna ieder zwemmer om in ieder geval op één afstand sneller dan zijn of haar pr te zwemmen of sneller dan de vorige keer. Zwemmers jullie trainers mogen trots op jullie zijn!!

Met dank aan Wendy voor de foto’s en het verslag.