Archive for april, 2017

Apr
12

De film 0,03 seconde

Binnenkort in de bioscoop de film 0,03 seconde, een documentaire van Suzanne Raes over de race van de vijf topzwemmers ​Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman naar de hoogste trede in Rio.

Voor KNZB-leden is een speciale kortingsactie. Op vertoon van de KNZB nieuwsbrief/Zwemfan aan de kassa krijg je van 13 t/m 19 april €2,= korting op een bioscoopkaartje voor 0,03 seconde. Kijk voor deelnemende theaters op www.cinemadelicatessen.nl. Niet in combinatie met andere acties.

Trailer zwemfilm '0,03 seconde'

Teaser '0,03 seconde' Ferry Weertman
Teaser '0,03 seconde' Femke Heemskerk
Teaser ''0,03 seconde' Sebastiaan Verschuren
Teaser '0,03 seconde' Ranomi Kromowidjojo
Teaser '0,03 seconde' Sharon van Rouwendaal

De zwemfilm 0,03 seconde geeft een indringende inkijk in de wereld van topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden. De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken?

"Het ligt zo dichtbij elkaar het zwemmen, als je het haalt heb je alles, als je het niet haalt heb je niks" (Sebastiaan Verschuren)
"Als je wel die paar honderdste sneller had gezwommen, hoe groot is het verschil dan" (Ranomi Kromowidjojo)
"Je dromen kunnen uitkomen, maar je nachtmerries ook" (Femke Heemskerk) 
"Iedereen kent de Olympisch kampioen, maar hoeveel ken je er die tweede zijn geworden?" (Ferry Weertman)

Regisseur Suzanne Raes volgt de topzwemmers van de voorbereidingen op de Olympische Spelen 2016 tot en met die ene, beslissende race. Jarenlang trainen ze ieder op hun manier zes dagen per week, kilometers per dag met Rio als stip aan de horizon. Ze worden bijgestaan door zeer diverse coaches: een Spartaanse driller, een rekenmeester en een gedreven vriend.

De afloop is bekend. Het keiharde trainen wordt op de Spelen niet beloond met successen in het zwembad. Zelfs voormalig Olympisch kampioene Ranomi behaalt geen medaille. Maar terwijl de verliezers hun wonden likken, zorgen Sharon en Ferry bij het strand van Copacabana op de valreep voor een adembenemende prestatie. Bij het openwaterzwemmen behalen zij beiden goud. Een overweldigende finale, waarin winnen en verliezen, vreugde en verdriet, vervulling en leegte dicht bij elkaar blijken te liggen.

Suzanne Raes won in 2016 een Gouden Kalf met haar film De Tegenprestatie en maakte verder bekroonde films zoals The Rainbow Warriors of Waiheke Island en De huizen van Hristina en lange muziekdocumentaires over De Dijk en Boudewijn de Groot.

0,03 seconde, een productie van Docmakers en NTR, werd gemaakt in het kader van Teledoc.

003

Apr
10

Gezocht: buitenlandse zwemclub

ZOB'66 heeft de wens om een (kleine; bv twee weekenden) competie op te zetten met een buitenlandse zwemclub van ongeveer onze grootte (50 wedstijdzwemmers, 40 minioren). We hebben vanuit het bestuur al wat opties geprobeerd maar helaas heeft dit nog niet tot een serieuse stap geleid. Nu vragen we ouders en leden of ze ons wellicht op een spoor kunnen zetten.. 

Kent u iemand in het buitenland (bij voorkeur Duitsland en dan liefst in de buurt van de grens) die connecties heeft bij een zwemclub; aarzel dan niet en stuur even mail naar redactie@zob66.nl.

Bedankt.

Het bestuur

zobman-a3

 

Apr
10

Nieuw talent wedstrijd…

Nieuw talent wedstrijd: minioren maken progressie

Dinsdagavond 4 april werd alweer de tweede en laatste Nieuw talent wedstrijd van het seizoen 2016/2017 georganiseerd. De wedstrijd was voor de wedstrijdzwemmers en minioren zwemmers lid van ZOB’66 geboren in 2005 en later. Door het meedoen aan de Nieuw talent wedstrijd wordt er door de zwemmers kennis gemaakt met de procedures van een ‘echte’ zwemwedstrijd en er konden nog medailles gewonnen worden ook!

De zwemmers zwommen een 50 m school en 50 m vrij.. Per categorie werden twee eindklassementen opgemaakt; één van de snelste tijd na drie afstanden en één van de grootste tijdsverbetering t.o.v. zijn/haar huidige tijd.

Bij de meisjes minioren 2005-2007 was Manon Verheul de snelste over drie afstanden, Ymke van der Velden en Tamara Goedhart werden nummer twee en drie. In hetzelfde klassement bij de jongens verdeelden Roan van Veen (1), Pieter-Bas Boekee (2) en Luuk van der Schoor (3) de medailles. Bij de jongste minioren, geboren in 2008 en later, was de medailleverdeling als volgt:

  • 1e: Vera van Leening en Duco de Gelder
  • 2e: Laetitia Scheerhoorn en Daniël Klaassen
  • 3e: Alieke Vos en Joshua Tanga

In dezelfde categorie zwom Leatitia Scheerhoorn bij de meisjes de grootste tijdsverbetering bij elkaar door in totaal maar liefst 33 seconden sneller te zwemmen dan met de Nieuw talent wedstrijd afgelopen november. Met 28  seconden verbetering won Duco de Gelder dit klassement bij de jongens. Alieke Vos, Luuk van der School (beide zilver), Julia van den Boogert en Joshua Tanga (beide brons) wonnen de medailles met de andere kleuren.

Bij de wedstrijdzwemmers was Emi Schipper het snelste meisje na drie afstanden. Daphne Keijzer werd tweede en Maud van der Burgh zwom naar de derde plaats. In hetzelfde klassement bij de jongens was Daniël de Boed de snelste, Milan van der Kolk en Thomas Klaassen zwommen naar de tweede en derde plaats. Bij de jongste wedstrijdzwemmers, geboren in 2007 en later, was de medailleverdeling als volgt:

  • 1e: Judith Keijzer en Rick Boender
  • 2e: Bente Bekkens en Stijn Gulden
  • 3e: Esther Keijzer en Lucas Bongers

Lucièn Scheerhoorn won het klassement ‘grootste tijdsverbetering’ bij de wedstrijdzwemmers door over drie afstanden zijn eigen persoonlijke records met 6 seconden te verbeteren, Judith Keijzer won dit klassement bij de meisjes door 7 seconden harder te zwemmen dan haar snelste tijden tot nog toe gezwommen. Anna Melissant en Laurens van Middelkoop wonnen het zilver, Maud van der Burgh en Rick Boender het brons.

De wedstrijd werd afgesloten met een 8×25 m vrije slag estafette. De zwemmers waren op basis van prestaties van het afgelopen half jaar gelijkmatig over de teams verdeeld. Dit spektakelstuk werd gewonnen door team ZOB'66 4 met Laetitia, Tamara, Luuk, Lucièn, Lucas, Stijn, Thomas en Daphne in de gelederen.

Ook de zwemmers die geen medailles hebben gewonnen lieten zien dat ze veel progressie geboekt hebben, de zwemmers die een half jaar geleden ook deelnamen aan de Nieuw talent wedstrijd zwommen gemiddeld weer 14 seconden sneller dan toen. De toekomst van ZOB'66 kunnen we zonnig tegemoet zien, ga zo door allemaal!

Lijkt het je ook zo leuk om mee te doen aan een Nieuw talent wedstrijd, heb je zwemtalent en ben je nog geen lid van ZOB'66? Kom kan een keertje bij ons kijken (of meedoen) op de dinsdagavond vanaf 18:30 uur tijdens de training van het minioren zwemmen, je wordt dan opgevangen door één van onze trainsters! Wij zwemmen in zwembad De Boogerd in Oud-Beijerland.

IMG_3710 IMG_3709 IMG_3708 IMG_3706IMG_3720 IMG_3719 IMG_3718 IMG_3717 IMG_3716 IMG_3715 IMG_3714 IMG_3713 IMG_3712 IMG_3711 IMG_3707 regio

 

Apr
10

Vanvond: Algemene ledenvergadering

Uitnodiging aan alle leden en ouders van jeugdleden tot het bijwonen
van de algemene ledenvergadering.
Datum: 10 april 2017
Aanvang: 20.45 uur
Plaats: de Boogerd – zaal Octagon

Agenda :
1. Opening en mededelingen
2. Notulen algemene ledenvergadering d.d. 11 april 2016
3. Ingekomen stukken
4. Algemeen Secretariaat Jaarverslag 2016
5. Vaststelling jaarrekening 2016
6. Verslag van de kascontrolecommissie
7. Verkiezing leden kascontrolecommissie
8. Vaststelling begroting 2017
9. Contributieverhoging per 1 januari 2018
10. Bestuursverkiezing *)
11. Rondvraag
12. Sluiting


*) Volgens het rooster van aftreden, conform de statuten, zijn dit verenigingsjaar
aftredend de heer Harmen Reemst en de heer Sander van Haaff, beiden
algemeen bestuurslid. Zowel de heer Reemst en de heer Van Haaff hebben
aangegeven herkiesbaar te zijn.

 

Namen van tegenkandidaten kunnen uiterlijk 7 april 2017 aangemeld worden
bij het secretariaat (e-mail: info@zob66.nl) en dienen vergezeld te gaan van
een akkoordverklaring van de desbetreffende kandidaten en tien
handtekeningen van seniorleden.
Wegens de beslissing om te stoppen als secretaris is er binnen het bestuur
een vacature voor deze functie beschikbaar gekomen. Gegadigden kunnen
zich aanmelden via de e-mail ledenadministratie@zob66.nl .
Na afloop van de vergadering zal er gezellig nagepraat kunnen worden onder het
genot van een drankje.

logo-zob66 mobiel

Apr
10

ZOB’66 3e in regiocompetitie

Op 25 maart heeft de A-selectie het laatste deel van de regiocompetitie gezwommen.

Naast de mooie individuele prestaties met veel PR's werden er ook prima resultaten geboekt op de estafettes. Bij de senioren werd een 3e (8×50 wissel) en een 4e (8×50 vrij) plaats in de wacht gesleept. De jeugd deed daar nog een schepje bovenop door de 4×50 vrij te winnen en op de 4×50 wissel als tweede aan te tikken.

Na afloop van de wedstrijd bleek dat we als team de 3e plaats hebben weten te bemachtigen in het eindklassement. Namens onze club namen Sven, Jet, Lotte en Milan de gewonnen beker ontvangst. Gefeliciteerd allemaal met dit mooie resultaat.

regio

Apr
06

Sponsoring!!

Beste Zobbers,

Medio december hebben wij de ‘laat je sponsoren’ actie gelanceerd. Natuurlijk willen wij allemaal profiteren van ondermeer de extra lesmogelijkheden die een wat ruimere portemonnee voor ZOB'66 toelaat. De afgelopen maanden zal een ieder vast handelvol sponsors verzameld hebben. Helaas hebben wij verzuimd om een retourdatum op de kaart te zetten. Dat gaan we nu veranderen. Heb je al een kaart vol sponsors, lever deze dan direct in bij je trainer. Ben je de kaart kwijt, dinsdag 11 april delen we  nieuwe kaarten uit via de trainers. Deze kaarten graag voor vrijdag 28 april ingevuld inleveren bij je trainer. Alleen samen, maken we een succes van deze actie en profiteren met ze allen van trainingen op een hoger niveau.

ZOB66 sponsorcommissie.

001

Apr
03

Foto’s zwemuitje

Apr
03

5 tips om je PR te verbeteren

Tip 1: Een goede race begint met een goede warming-up. Het is zeker voor de sprint afstanden belangrijk dat je goed wakker bent voordat je aan de start verschijnt. Als je race in de ochtend plaatsvindt, is dit helemaal belangrijk! Een warming-up kun je doen in het water of op het droge, of allebei. Zorg ervoor dat je begint met rustig zwemmen of rustige oefeningen. Daarna focus je op techniek en bouw je langzaam wat snelheidswisselingen in. Deze snelheidswisselingen zorgen ervoor dat je lichaam goed wakker wordt. Bij een warming-up op het droge kun je dit bereiken door bijvoorbeeld sprongen op commando te doen.

Tip 2: Visualiseer je race. Dit onderdeel kun je de hele dag door doen maar een paar keer voor je race is voldoende. Probeer een antwoord te vinden op vragen zoals: Hoeveel slagen doe ik? Hoe vaak en wanneer ga ik ademen? En hoeveel vlinder beenslagen maak ik onderwater? Als je nog niet weet wat het beste is, geeft dit niets. Dan kun je dit uitproberen in de race en weet je voor de volgende keer of je iets aan moet passen of dat dit perfect was.

Tip 3: Werk aan een goede race-indeling. Dit is eigenlijk bij iedere afstand belangrijk maar ook bij de 50 meter mag dit niet worden vergeten. De meest gemaakte fout bij een 50 meter is om voluit van start te gaan. De controle wordt dan vaak verloren. Dit kost veel energie en uiteindelijk kun je zelfs de 50 meter niet goed volhouden. Denk er dus van tevoren over na waar je wilt versnellen en of je de eerste 2-3 slagen bijvoorbeeld op 95% doet in plaats van helemaal voluit.

Tip 4: Haal weinig adem! Deze tip is erg belangrijk want met ademhalen verlies je tijd. Het voelt vaak ongemakkelijk om niet of weinig te ademen maar uiteindelijk zwem je er wel sneller door. De meeste zwemmers in een Olympische 50 meter vrij finale ademen niet of maar 1 keer. Als je rugcrawl of schoolslag zwemt, heb je geluk want dan kun je natuurlijk gewoon adem halen!

Tip 5: Geef niet op. Een klein foutje kan bij de 50 meter je race verpesten maar dit hoeft niet! Soms denk je dat bijvoorbeeld de start niet goed was maar valt dit eigenlijk wel mee. Blijf dus vechten tot de allerlaatste meter!