Archive for december, 2016

Dec
29

HULP GEZOCHT!

Zaterdag 7 jan hebben we samen met ZPB, Numansdorp en de Wiekslag de organisatie van sessie 2 (middagsessie). Hiervoor moeten we medewerkers leveren. We hebben al een speaker geregeld maar nu zoeken we nog 1 of 2 mensen die mee willen helpen tijdens de wedstrijd. Zwemt je kind die middag en wil je dit van dichtbij zien en tevens bijdragen aan de wedstrijd? Stuur dan nu een mail naar programma@zob66.nl.

ZOBbers: we helpen zaterdag ook even met de afbouw van het bad. Ren dus na het ophalen van je medaille niet direct naar buiten 😉

zobman-a3

 

Dec
24

Trainingstijden kerstvakantie

In de kerstvakantie gelden er aangepaste trainingstijden.

Op de dinsdagen 27/12 en 3/1 geldt:

 • 19.00-19.30u vrijzwemmen voor alle leden                                                                                                                                                                                                                  
 • 19.30-20.00u training wedstrijdzwemmers groepen 4b, 4a, 3b                                                                                                                                                                                            
 • 19.30-20.30u training wedstrijdzwemmers groepen 6+, 6, 5.                                                                                                                                                                                                
 • 20.00-20.30u trimzwemmen.   

Op de donderdagen 29/12 en 5/1 zijn er reguliere trainingen.

Allemaal fijne dagen toegewenst!!!                                                                                                                                                           

Dec
19

Klokkers gezocht!

Ook voor komend jaar zijn we weer hard op zoek naar mensen die aan het bad willen staan om de tijden van de zwemmers te klokken. Het is een leuke manier om je te verdiepen in de sport van je (klein)zoon/(klein)dochter/neef/nicht/buurjongen/facebookvriendin.

Je wordt in ongeveer 3 avonden opgeleid tot Tijdwaarnemer/Keerpuntcommisaris door gediplomeerde KNZB mensen. Daarna klok je minstens 3 keer per jaar een wedstrijd. Kost niet heel veel energie en tijd en het is echt beter dan op die houten bankjes zitten ;-)!!

Lijkt het je leuk of wil je wat meer informatie? Stuur dan een mail naar officials@zob66.nl

Het bestuur.

logo-zob66 mobiel

Dec
19

ZOB’66 wint Monsterestafette

We hebben zaterdag 17 december het jubileumjaar 2016 in stijl afgesloten door de Monsterestafette te winnen. Deze leuke en gezellige wedstrijd wordt jaarlijks in Papendrecht georganiseerd door De Geul, het is een lange estafette tegen andere clubs die ongeveer een uur duurt met verschillende korte en lange afstanden. Het deelnemersveld bestond uit 4 teams vertegenwoordigd door de zwemverenigingen De Geul (2 teams), Wiekslag uit Alblasserdam en natuurlijk ZOB’66.

Daan mocht namens team ZOB'66 starten met een 400 wissel. Hij zwom naar een tijd 5.01,22, een PR van 4 seconden, en zette hiermee het team direct aan kop van de wedstrijd. Wendy breidde met een top 200 vlinder de voorsprong verder uit (met 2.41,07 sneller dan het CR), waarna de concurrentie ons team niet meer terug zag.

Wendy, Joey, Ian, Thirza, Tristan, Boaz, Indy, Julian, Jacintha, Rozemarijn, Mart, Sven, Christiaan, Jesse, Jet, Lotte en Emi 'knalden' er stuk voor stuk mooie tussentijden uit,  waarna Daan als laatste zwemmer de tijd stop zette na 1 uur, 1 minuut en 32 seconden.

Allemaal gefeliciteerd met dit mooie resultaat!!

img_3478 img_3475 img_3472 img_3487 img_3488 img_3484 img_3480

Dec
15

Marja speelt in ‘Pinokkio’!!

Sinds afgelopen september is onze trainster Marja met het Hoeksche Waards Theatercollectief hard aan het repeteren voor de familievoorstelling ‘Pinokkio’. Pinokkio is het verhaal van een houten deugniet die heel graag een echte jongen wil worden. Dat kan, zegt de blauwe Fee, maar dan moet je wel naar school, ijverig zijn en goed je best doen. En … goed zijn voor je vader Cepetto. Pinokkio wil dit ook echt proberen, maar hij  beleeft zoveel spannende avonturen iedere keer en dan vergeet hij wat hij belooft heeft aan zijn vader en de Fee. Zal  het hem lukken een echte goede jongen te worden?

Wil je weten hoe het afloopt en vind je het leuk om Marja aan het werk te zien (ze verkleed wel 5 verschillende rollen!!), reserveren kan hier: http://www.theatercollectief.nl/index.php/kaarten/bestellen-4. De nog beschikbare data en tijden zijn:

•    Donderdag 5 januari 2017 (15:00 uur)
•    Vrijdag 6 januari 2017 (19:30 uur) 
•    Zaterdag 7 januari 2017 (15:00 én 19:30 uur)
•    Zondag 8 januari 2017 (15:00 uur)

De voorstelling duurt 90 minuten, halverwege is er een pauze en wordt gehouden in “De Swaensvoet”, Marktveld 9, Nieuw-Beijerland. De prijs per persoon is € 7,50

pinokkio_theatercollectief_2016_a5

Dec
05

RWC deel 3: CR voor meisjes 4×50 vrij

Zaterdag 3 december heeft de A-selectie van ZOB'66 deel drie van de regiocompetitie afgewerkt. Voor de wedstrijd staan we op een derde plaats, het doel is om deze plaats vast te houden in het deelnemersveld van 8 teams. De puntentelling is tijdens het schrijven van dit verslag nog niet bekend, maar het gevoel zegt dat we dit hebben gehaald.

Ereplaatsen werden er behaald door:

 • 3e plaats mix estafetteam 4×50 wissel (Silvy, Emi, Thijs, Daniël);
 • 2e plaats meisjes estafetteam 4×50 vrij (Esmee, Almira, Enisa en Roos);
 • Wendy 3e 200 wissel en 2e 100 vrij;
 • Roos 3e 50 rug en 2e 100 school;
 • Boaz 2e 100 school;
 • Mart 3e 100 school;
 • 3e plaats jongens estafetteam 4×50 vrij (Sven, Benjamin, Jesse en Christiaan).

Het estafetteteam meisjes 4×50 vrij Lotte, Emi, Esmeralda en Jet zwommen een clubrecords voor meisjes 12 jaar en jonger. Het record uit 2014 werd met maar liefst 12 seconden verbeterd. Gefeliciteerd meiden!!

Naast deze mooie plaatsen in de uitslaglijst werden door de meeste Zobbers weer mooie PR's gezwommen: in totaal 32 stuks. Jesse Plomp zwom weer twee PR's en bewees zichzelf daarmee een uitstekende dienst, hiermee stijgt hij naar de 1e plaats in de PR-competitie. Bij de meisjes gaat Silvy nu aan kop,  ze neemt deze plaats van Lotte over door maar liefst 3 PR's te zwemmen.

De grootste PR's werden gezwommen door de jongste zwemmers op de 200 vrij. 7 PR's werden op deze afstand  neergezet, waarbij Maud bij de meisjes (24 sec) en Milan bij de jongens (20 sec) de grootste zwommen.

Op de kortere afstanden werden grote PR's gezwommen door Esmeralda (5,5 sec op de 100 vrij), Ilse (4 sec 50 school) en Christiaan (3 sec 50 school).

zobman-a3

Dec
02

Reunie drukbezocht

Ruim 80 leden en oudleden bezochten onze reunie afgelopen zaterdag. Onder het genot van een drankje en een hapje konden oude verhalen worden opgehaald en nieuwe verzonnen.

Bedankt allemaal voor jullie komst en alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet om dit jubileumjaar mogelijk te maken.