Archive for september, 2016

Sep
28

Hulp bij SchoolzwemKamp.

Beste ouders/verzorgers en andere betrokkenen,

Elke jaar organiseert ZOB'66 in maart voor alle scholen in en rondom Oud-Beijerland het schoolzwemkampioenschap. Een ontzettend spannend en leuk evenement waar kinderen elk jaar uitkijken. Om dit evenement succesvol te blijven organiseren zoeken we een enthousiaste vrijwilliger om samen met een aantal andere ouders de schoolzwem-kar te trekken. Lijkt het je leuk hier tijd aan te besteden, stuur dan nu snel een mail naar redactie@zob66.nl.

Het bestuur

Logo

 

 

Sep
26

Swimclinics mail…

Van de coach: Als zwemmers hier aan mee willen doen, dan kunnen ze zich afmelden voor de wedstrijd op dezelfde dag.

 

Via deze e-mail willen we jou en je zwemvereniging op de hoogte brengen van de Rio Experience.

Wellicht is dit al langsgekomen via social media of de nieuwsbrief, maar we willen dat alle zwemmers de kans krijgen om zich in te schrijven.

Aanstaande 22 oktober toveren wij het Noorderparkbad in Amsterdam om tot een waar Olympisch zwembad. Hiermee willen we de nieuwe generatie zwemmers inspireren en motiveren.

Wat we gaan doen: we hebben een aantal topzwemmers uitgenodigd (namen blijven nog even geheim) en gaan samen met hen en de deelnemers een programma doorlopen. In dit programma zit onder andere een landtraining, inzwemmen, race, persconferentie en dopingcontrole.

De kinderen kunnen vragen stellen, op de foto met hun helden en natuurlijk een handtekening scoren. We gaan er een ontzettend leuke middag van maken en we hopen dat je enthousiast geworden bent.

Op de website is verder alles rustig na te lezen. De tickets zijn tot 1 oktober 5 euro goedkoper en we verwachten dat het dit weekend rap gaat. Dus wees er snel bij!

Met sportieve groet,


Sebastiaan Verschuren

 

Sep
26

34 PR’s en 10 ereplaatsen deel 1 regiocompetitie

Zaterdag 24 september heeft de A-selectie de eerste regiocompetitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. Net als vorig seizoen wordt er in 3 poules met 8 verenigingen gezwommen op de locaties Dordrecht (A), Papendrecht (B) en Alblasserdam (C). ZOB'66 is samen met De Geul, ZPB, De Kempvis, ZVVS, De Duck, SG WZ010/AZC en De Gooye ingedeeld in poule B.

De opzet van de punten telling is t.o.v. vorig seizoen iets gewijzigd. Per deelnemende club tellen de beste 2 resultaten per programma mee. De nummer 1 verdient 16 punten, nummer  2 15 etc. tot aan de nummer 16 die 1 punt krijt. Aan het einde van het seizoen promoveren de beste twee teams van poule B naar de A en degraderen de nummers 7 en 8 naar de C.

Er werd goed gestart door de zwemmers van ZOB'66. De estafetteploeg dames 4×50 wissel met Wendy, Rozemarijn, Rebecca en Esmee zwommen een keurige race en eindige als derde. Op de 4×50 wissel jongens met Mart, Boaz, Pim en de voor ZOB'66 debuterende Julian werd de mooie tweede plaats in de wacht gesleept. Mart zwom een PR op de 50 rug (33,61) en Boaz had een snelle splittijd op 50 school: 36,32.

In het sterke deelnemersveld werden ook flink wat medailles in de wacht gesleept. Thijs won met een PR van 12 seconden zilver op de 100 wissel, ook op de 50 school lag het zilver voor hem klaar. Wendy en Daan wonnen beide brons op de 100 vlinder, Daan zette zelfs direct weer een PR op het bord. Rozemarijn won op de 100 wissel zilver, de jongens Boaz en Mart wonnen op deze afstand het goud resp. het brons. De wedstrijd werd afgesloten met een ereplaats op de estafette 4×50 wissel minioren mix, het team met Emi, Thijs, Quinty en Daniël werd 2e.

Naast deze mooie ereplaatsen werden door alle ZOBbers weer mooie PR's gezwommen: in totaal 34 stuks. Bijna alle zwemmers zwommen een 100 wissel en op deze afstand werden de meeste PR's genoteerd. De grootste werden op het bord gezet door Thomas, Jens en Jesse; ze zwommen 16, 13 en 12 seconden van hun tijden af. Ook Silvy (9 sec), Quinty (5 sec), Emi (2 sec), Daniël (5 sec), Rick (5 sec), Esmee (2 sec), Julian (3 sec), Lotte (1 sec), Christiaan (1 sec), Enisa (0,5 sec), Boaz (2 sec) en Mart (0,5sec) noteerden een PR op deze afstand. Het vermelden waard zijn ook PR's van Rebecca en Mart op de 50 vrij, beiden zwommen ze voor het eerst een 29er. Joris Troost bleef net boven de 30 steken (30,17) en gaat de uitdaging aan om binnenkort de 29-er alsnog te zwemmen. 

Wat voorgenoemde prestaties waard zijn voor de tussenstand van de clubranglijst is nog even afwachten. We verwachten dat we een mooie uitgangspositie voor de volgende wedstrijd op 29 oktober hebben neergezet. We wachten de telling rustig af…

Sep
24

Reünie

In de zomer van 1966 ging een aantal zwemliefhebbers in het Spui bij Oud-Beijerland van start met het geven van lessen in Zwemmend Redden. Een nieuwe zwemvereniging was een feit. Een vereniging die al snel en niet onverdienstelijk ook wedstrijd zwemmen toevoegde aan haar aanbod. Een vereniging die dit jaar 50 jaar bestaat. 

Misschien was u er destijds bij, of zwom u later bij de club. Voor u en al uw medezwemmers organiseren wij een reünie op zaterdag 26 november 2016.

U bent vanaf 20:00 welkom in café Havenzicht, Havendam 16, 
3262 AE in Oud-Beijerland, om samen met de huidige leden en vrijwilligers een toost uit te brengen op deze mijlpaal. Meld u zich hier even aan….

 

Sep
20

Verslag eerste wedstrijd…

Afgelopen zaterdag was de 1e zwemwedstrijd van het nieuwe seizoen. Een groep enthousiaste zwemmers nam deel aan de Minioren-Junioren circuit. Een oude wedstrijd in een nieuw jasje. Deze wedstrijd staat open voor kinderen die al enige ervaring hebben met het zwemmen van wedstrijden. Met name de lange afstanden voor de oudere zwemmers komen aanbod. Dit keer stond er een 400 m vrij en 200 m school op het programma. Uiteraard kwamen ook de andere slagen en afstanden aanbod. Voor veel zwemmers was het de 1e keer dat ze een 400 m vrij en of 200 m school mochten zwemmen. 
“senior” Mart mocht namens de club het spits afbijten met de 400 m vrij. Uiteraard gelijk een PR gezwommen. Thijs zwom voor het eerst een 400 m vrij en haalde daarbij brons. Bij de meiden zwommen Jet en Lotte de 400 vrij. Quinty zwom voor het eerst 400 vrij. 
De 200 school werd voor het eerst gezwommen door:

  • Thijs
  • Emy
  • Silvy
  • Quinty
  • Lois 

De 100 rug werd voor het eerst door Stijn gezwommen. Ook Rick zwom de 100 rug met een PR. Thomas zwom de 50 vlinder en 100 vrij. Een mooie wedstrijd waar veel ervaring is opgedaan door de zwemmers. Voor de uitslag en tijden kijk bij Wedstrijden. De volgende wedstrijd is voor de Regiocompetitie. A.s. in Papendrecht. 

Zobman-transparant
Sep
15

Meer foto’s van de clinic

Sep
12

Clinic groot succes!

Afgelopen zaterdag gaven 3 top zwemmers, Sebastiaan Verschuuren, Joos Reijnse en Maarten Brzoskowski een geweldige clinic aan zwemmers van Oud-Beijerland. Of je nu lid bent van ZOB'66 of niet, iedereen was welkom. Bijna 110 geinteresseerden kregen de clinic, verdeeld over 4 groepen van elk een uur. De kennis en kunde van deze (olympische) zwemmers is geweldig en de deelnemers waren dan ook een en al oor.

Een groot succes voor ZOB'66. Alle deelnemers, vrijwilligers en uiteraard de top atleten, ontzettend bedankt voor jullie inzet, energie en kennis!

Wil je ook leren zwemmen en naar de Olympische spelen?? Het begint bij ZOB'66.

logo-zob66 mobiel

 

 

Sep
05

Clinic

De groepsindeling voor de clinic voor a.s. zaterdag in De Boogerd staat online. Deze clinic wordt georganiseerd in het kader van het 50-jarig jubileum van ZOB’66 en wordt gegeven voor Sebastiaan Verschuren en Joost Reijns (voor meer info zie: https://swimclinics.nl/). In de lijst staat hoe laat je clinic begint en voor welke baan je bent ingedeeld.

Graag 15 min voor aanvang aanwezig in het zwembad, zodat we direct kunnen beginnen op het aangegeven tijdstip. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, laat dit dan per e-mail weten (coach@zob66.nl)

De kantine van De Boogerd is ook open, hier kan dus na de clinic gebruik van worden gemaakt.

Groeten en veel plezier zaterdag!

logo-zob66 mobiel

Sep
05

Jaarplan

Beste Zobbers, ouders/verzorgers en andere geinteresseerden,

Het nieuwe jaarplan staat online!!

Het bestuur gaat ervanuit dat u de moeite neemt dit plan door te nemen. Alle belangrijke informatie over ZOB'66, de trainingen, de doelen, uw verwachte inzet (zwemmend of ondersteunend) staat hierin beschreven.

De belangrijkste wijzigingen in het plan t.o.v. van vorig seizoen zijn:

  • Paragraaf 4.2: alle minioren kunnen 2x per week trainen (zoals reeds gecommuniceerd);
  • Paragraaf 4.2: trainingsindeling aangepast met de extra woensdagavondtraining (zoals reeds gecommuniceerd);
  • Paragraaf 5.2.5: er geldt een nieuwe puntentelling voor het Hoeksche Waards Kampioenschap waarbij het niet meer een uitgemaakte zaak is dat ZOB wint. De winnaar is niet meer het snelste team, maar het team dat de meeste tijdswinst heeft gerealiseerd ten opzichte van zijn eigen inschrijftijden;
  • Paragraaf 5.2.4: nieuw wedstrijdconcept met circuit junioren-jeugd-senioren (4 wedstrijden);
  • De ‘Battle of the Pool’ is vervallen om deelname aan het circuit junioren-jeugd-senioren mogelijk te maken.

In het plan staan ook de doelstellingen vermeldt voor de Nationale Zwemcompetitie (promotie) en de Regiocompetitie (handhaving poule B). Het verzoek aan iedereen om deze wedstrijden niet af te zeggen als je hiervoor wordt ingedeeld. Afmelden kost punten en vermindert dus de kans op het halen van deze doelstellingen. Zet de data van deze wedstrijden dus in je agenda:

Weeknr

Dag

Datum

Beschrijving

Selectie

Organisatie

Plaats

39

za

24-09-16

Regiocompetitie deel 1

A

Geul/WZ010/Gooye

Papendrecht

40

za

01-10-16

Nationale Zwemcompetitie deel 1

A, B

ZOB'66

Oud-Beijerland

44

za

29-10-16

Regiocompetitie deel 2

A

Geul/ZPB/Kempvis

Papendrecht

46

za

12-11-16

Nationale Zwemcompetitie deel 2

A, B

PCG

Gorinchem

49

za

03-12-16

Regiocompetitie deel 3

A

Geul/ZOB'66/Kempvis

Papendrecht

6

za

11-02-17

Nationale Zwemcompetitie deel 3

A, B

ZOB'66

Oud-Beijerland

7

za

18-02-17

Regiocompetitie deel 4

A

Geul/ZVVS/WZ010

Papendrecht

10

za

11-03-17

Nationale Zwemcompetitie deel 4

A, B

BBZ

Gorinchem

12

za

25-03-17

Regiocompetitie deel 5

A

Geul/Duck/ZVVS

Papendrecht

 

Graag ook aandacht voor het belangrijke nieuwsbericht welke op de site staat t.a.v. de planning van de officials en medewerkers tijdens wedstrijden: http://www.zob66.nl/?p=4937

Allemaal veel succes in het nieuwe wedstrijdseizoen met veel PR’s (wie gaat dit seizoen de PR-bokaal winnen???).

logo-zob66 75%